El Hurra kanalında soruları cevaplayan Pentagon Sözcüsü Galloway, Zeytin Dalı operasyonunun Menbiç’e kadar yayılması durumunun sorulması üzerine, “Bu durumda neler yaşanabileceği üzerinde spekülasyonlarda bulunmak istemiyorum. Menbiç’in güvenliği, oraya ait olan güçlerce sağlanıyor. Bu güçler, orada etnik yapıyı yansıtır ve toplumlarını savunmak adına eğitilmiş Araplar ile Kürtler ve diğerleri var” ifadelerini kullandı.

"SİVİLLER ZARAR GÖRÜYOR"

Galloway bunun yanı sıra, TSK'nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sivil nüfusa etkileri alanında tedirginlikler taşıdıklarını, artan gerginliği düşürmek ve sivil ölümlerini azaltmak adına ellerinden geleni yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Pentagon sözcüsü Binbaşı Galloway, “Şu anda sivillerin yaşamını yitirmekte olduğu ve insanların şiddet nedeniyle evlerine geri dönemediği bir vaziyet ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla tedirginlikleri ve gerginlikleri yatıştırmak mühim. Durumu yatıştırma ve Türk müttefiklerimiz ile onların endişelerini yok eden bir çözüm bulmak için beraber çalışan Dışişleri Bakanlığı’ndaki ortaklarımızı destekleyeceğiz. Bu arada da bölgedeki ana tehdit unsuru olan DEAŞ’a karşı savaşımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.