Pandemi süreciyle beraber uygulamaya giren maske takma zorunluluğu İslam düşmanlarının saldırgan tutumlarına fırsat aralamaya devam ediyor. Daha önce önemli markaların mağazalarında yaşanan çirkin görüntüler bu kez Gaziantep'te bir sağlık ocağında meydana geldi.

PEÇENİ ÇIKAR MASKE TAK!"

Pandemi süreciyle beraber uygulamaya giren maske takma zorunluluğu farklı uygulamalara sebep olmaya devam ediyor. Gaziantep Şehit Kamil Aile Sağlığı Merkezine giden peçeli 2 kadın, görevli kişinin peçelerini çıkarmaları gerektiğini, bu şekilde sağlık ocağına giremeyeceklerini söylediği belirtildi.

Olay yerine gelen kadınların yakınları, görevlinin tepki göstererek, kapıyı yüzlerine kapattığını söyledi. Sağlık ocağına gelen eşlerinin peçeden daha kalın ve korunaklı olan bir kumaş ile yüzlerini ve burunlarını kapattığını belirten kişi, görevlinin davranışının İslam'a ve örtüye yönelik olduğunu belirtti.

Görevlilerin böyle bir yetkisi olmadığını belirten kadınların yakını: "Burası Türkiye Cumhuriyeti, kimsenin dini inançlara saldırmaya hakkı yok. Bu olayı tüm mercilere ileteceğim" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.