Brüksel’de Paris saldırılarının baş faili olduğu düşünülen Salih Abdüsselam’e ait parmak izleri ve DNA örneğinin bulunduğu açıklandı.


Brüksel'de bu hafta Paris saldırılarına karşı kapsamlı bir operasyonlar gerçekleştirildi.

Brüksel polisi tespit ettiği bazı evlere baskın düzenledi. Bu ev baskınlarından birinde, Paris saldırılarının baş faili olduğu düşünülen Salih Abdüsselam'ın kaldığı düşünülen bir evde Abdüsselam'a ait parmak izi ve DNA örneği bulunduğu belirtildi.

Paris Saldırıları

2015 Paris saldırıları, 13 Kasım 2015 tarihinde, Paris'in birinci, onuncu ve onbirinci bölgeleriyle birlikte Fransa Stadyumu'nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı terör saldırılarıydı. Bataclan tiyatrosunda gerçekleşen rehin alma eyleminin yanı sıra başkent çevresinde en az altı silahlı ve üç bombalı saldırı gerçekleştirildi.

göre saldırılarda en az 132 kişi hayatını kaybetti ve Fransa bu olayların arından ülkede olağanüstü hal ilan edip tüm sınırlarını kapattı. Fransa sınırları İkinci Dünya Savaşından bu yana ilk defa kapatıldı. En son Cezayir Savaşında tüm ülkeyi kapsayan olağanüstü hâl ilan edildi.

Bir haber kaynağına göre saldırılar altı silahlı kişi tarafından gerçekleştirildi. Fransız polisi ayrıca iki intihar bombacısının saldırılara katıldığını açıkladı.