ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'dan İsrail Gizli Servisi Mossad'a kadar pek çok ülkenin istihbarat servisi ile ilişkisi bulunan PDY'nin Alman Dış İstihbarat Teşkilatı BND ile ilişkisine dair önemli bilgiler açığa çıktı. İstihbarat birimlerince hazırlanan 57 sayfalık Paralel Devlet Yapılanması raporuna göre Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak (daha sonra başkanlık da yaptı) Alman İstihbarat Servisi BND'nin Türkiye'deki Temsilcileri ile 17-25 Aralık operasyonundan bir süre sonra gizli bir toplantı yaptı.

RESTORANDA BULUŞTULAR

Rapora göre Cemal Uşak, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli BND Temsilcisi E.E. ve yardımcısı J.B. ile 15 Ocak 2014'te bir restoranda buluştu. Görüşmede E.E. Cemal Uşak'a, 17 Aralık operasyonu, Türkiye'den Suriye'den giden yardımı MİT'in mi yoksa emniyetin mi organize ettiği, seçimler sonrası Türkiye'de nelerin yaşanacağı gibi ulusal güvenlik konularında sorular sordu. Görüşmede dershanelerin kapatılması, demokratikleşme süreci, paralel devlet, derin devlet, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gülen hareketi gibi konularda karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporda bu görüşmenin, PDY'nin yabancı istihbarat servisleriyle ilişkisini ortaya koyduğu belirtiliyor. Raporda konuya ilişkin özetle şu değerlendirme yapılıyor: "PDY'ye bağlı şahıs, kurum ve kuruluşlar, hasım devletlere yararından başka bir faydası olmayan çeşitli olayların içerisinde bizzat yer almakta ve destekte bulunmaktadır. Mavi Marmara, Adana'da durdurulan TIR'lar, yabancı devletlerin hedefinde yer alan kurum ve kuruluşların başka devletler lehine etkisiz kılınmasına yönelik faaliyetlerdir."

CIA - GÜLEN BAĞLANTISI

CIA'de bir dönem Türkiye İstasyon Şefi olarak görev yapmış, CIA eski Başkan Yardımcısı ve hali hazırda ABD'nin en büyük düşünce kuruluşu Rand Corporation'da danışman olan Graham Fuller'ın, Fetullah Gülen'in ABD'de ikamet izni alabilmesi için referans olduğu iddiası, Fuller'in The Future of Political İslam (Siyasal İslam'ın Geleceği) isimli kitabında Gülen'e de teşekkür etmesi ve 2008'de Türkçe'ye çevrilen Yeni Türkiye Cumhuriyeti adlı kitabında da Gülen ve yapılanması hakkındaki övgüleri de bu iddiaları doğrulamakta.

'GİRİP ÇIKANLARA DİKKAT'

PDY'nin Türkiye'deki lider kadrosunda yer alan Mustafa Özcan'ın, Gülen ile yaptığı ve açık kaynaklara yansıyan görüşmede 'Özbek dostumuzdan öğrendiğimize göre ABD'deki yetkililerle görüşmeler ve Dr. Sinan Bey'in şirketindeki şahıslar (Dr. Sinan Bey ile PDY'nin MİT'ten sorumlu imamı Dr. Sinan Kod Murat Karabulut'un, tabi şirket ile de MİT'in kast edildiği değerlendiriliyor.) ABD'dekilerin dikkatini çekecek şekilde bazı elemanlar göndermişler, sizin oraya girip çıkan (Pesilvanya'daki karargâhı kast edilmekte) Türklere dikkat edelim' ifadeleri PDY'nin yabancı istihbarat servisleriyle irtibatını ortaya koymaktadır.