Yunanistan, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerini 'yasa dışı' diye niteleyerek, son vermesi uyarısında bulundu.

Yunan Army Voice gazetesine göre: Yunanistan Ordusu, Türkiye'nin Rodos ve Kastelorizo adaları arasındaki bölgede askeri tatbikat düzenleme planları üzerine alarm verdiğini duyurarak ordu birimlerinin neredeyse tamamının izinlerinin iptal edildiğini açıkladı.

KONSEY TOPLANDI! FLOROS: HER ŞEY GÜZEL OLACAK

Ankara'nın Oruç Reis'i Akdeniz'e göndermesi üzerine Atina'da hareketli dakikalar yaşandı. Yunan Başbakan Miçotakis, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladı. Sıcak gündemli toplantıyla ilgili resmi açıklama yapılmazken, konseyin üyelerinden Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ilginç bir çıkışta bulundu. Floros, Doğu Akdeniz'le ilgili "Her şey yolunda. Her şey güzel olacak" dedi.

YENİ NAVTEX İLANI

Türkiye bu sabah Oruç Reis Gemisi için yeni bir NAVTEX (Denizcilere Duyuru) yayınladı. Yayınlanan NAVTEX'e göre; 23 Ağustos tarihine kadar bölgede arama-tarama çalışmaları yapılacak.

MİÇOTAKİS TELEFONA SARILDI

Başbakan Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan gerilimi Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Miçotakis, Michel ile görüşmesinde Türkiye'nin tavrının doğru olmadığını ve bu kararların "endişe verici" olduğunu söyleyerek AB'den destek istedi. Yunan Başbakan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de bir görüşme gerçekleştirecek.