Yılmaz, 'Son 20-30 yılda siyasi ve medya aktörlerine bakın, köşe başlarını tutanların çoğunluğu hep aynı isimler. Bir bakıyorsunuz kendisini merkez sağda veya solda takdim eden siyasetçi birden farklı bir siyasi yapıda kendine yer bulabiliyor.' dedi.

Öztürk Yılmaz, Yenilik Partisi'nde katıldığı bir etkinlikte özetle şunları kaydetti:

Medya başarısız siyasilere sürekli yer vererek statükonun devamı için çalışıyor

'Girdikleri tüm seçimleri kaybedenleri muhalefetin havuz medyası, büyük demokrasi kahramanları gibi televizyonlarında yer veriyor. Gazetelerinde manşetlerinden indirmiyor. Yine aynı medya 20, 30 yıldır siyasette olan siyasi şahsiyetleri Türkiye'nin kurtarıcısı ve Erdoğan'ı koltuğundan edecek diye takdim ediyor ama bu siyasi şahsiyetler 20, 30 hatta muhalefetin son cumhurbaşkanı adayı kendi ifadesiyle 40 yıldır siyasette. Partileri ise sürekli muhalefette. Bu insanlar sadece ama sadece laf üretip, salon siyaseti yapmışlar. Net bilanço bu, hala bu başarısız siyasetçileri kurtarıcı olarak takdim etmek iktidarın koltuk değneği olmaktan başka bir şey değildir. Bu durum ancak Robert Mugabe ve Mobutu rejimlerinde görülür. Maalesef Türkiye'nin içine düştüğü çıkmazda tam olarak bu. Yenilik Partisi olarak bu düzene isyan ediyor ve başkaldırıyoruz.

Köşe başlarını hep aynı yüzler tutmuş

Türkiye'nin siyasi-bürokratik ve medya düzeni ile geldiği nokta ortada. Sistem tam anlamıyla çökmüş durumda. Yenilik Partisi olarak düzeninin tümüne karşıyız. Köşe başlarını hep aynı yüzler tutmuş. Medyaya bakıyorsunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekliyor, aradan belli bir zaman geçiyor Erdoğan'ı eleştiriyor. FETÖ'yü önceden destekleyenler şimdi karşı. FETÖ'yü öven ve destekleyen medya mensuplarının şimdi bir kısmı Erdoğan'ı destekliyor diğer bir kısmı ise Kılıçdaroğlu'nu. Siyasi şahsiyetlere bakın köşe başlarını tutanlar son 20, 30 yıl çoğunluğu hep aynı isimler.

Erdoğan'ın iktidara gelmesine katkı sağlayan gazeteci şimdi Erdoğan'ı eleştiriyor

Medya, (iktidar-muhalefet) hep aynı siyasi şahsiyetleri algı yaparak sürekli öne çıkarıyor. Bir bakıyorsunuz Erdoğan'ı iktidara taşınmasında önemli katkı sağlamış ve Atatürkçü olduğunu iddia eden gazeteci, şimdi Erdoğan'ı eleştiriyor. Oysa kendisi Erdoğan'ı iktidara taşıyanların başında geliyor ama bu gazeteciler köşe başlarını tutmuş, Atatürk ve cumhuriyet konusunda ahkam kesiyor. Açıkçası siyasi medya düzeni çökmüş, bu statükonun devamı için elinde ne gelirse onu yapıyor. Bunların tümüne karşıyız ve başkaldırıyoruz.

Yenilik Partisi dışındakilerin tümü eskinin ürünü

Yenilik Partisi dışında tüm siyasi partiler (yeni kurulanlarda dahil olmak üzere) ve medyada köşe başını tutanlar eskinin ürünü ve statükonun devamı için ellerinden ne gelirse onu yapıyor. Çünkü bunlar bu sistemden memnun, koltuklarını ve işgal ettikleri makamları bırakmak istemiyor.

Türkiye'deki değişimi Yenilik Partisi yapacak

Yenilik Partisi, bu çökmüş sisteme tümüyle karşı. Türkiye'de gençlerin önünün açılması kadınların daha aktif siyasete katılımı ve hayatın diğer alanlarında da yer almasını istiyoruz. Yenilik Partisi'nin itici gücü kadın ve gençlerdir. Bilhassa siyasette gençlerin daha fazla yer almasını istiyoruz. Türkiye'deki mevcut siyasi-bürokratik-medya düzenine tümüyle karşıyız. Yeniliğin ancak 21.yüzyılı anlayan yeni yüz yeni nesil yeni söylemin yer aldığı Yenilik Partisi ile tesis edileceğinin altını çizmek istiyorum'