Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Özlem Zengin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askerlerin eşleri olan 'abla'ların da mutlaka dinlenmesi gerektiğini uyarısı yaptı.

Gündeme ilişkin soruları özel bir televizyon kanalına değerlendiren Cumhurbaşkanı'nın Başdanışmanı Özlem Zengin, “FETÖ’yü çözmek için kadınlara, eş durumundaki ablalara bakmak lazım. Onlar kendilerini gizleme vitrininin en önemli parçası” dedi.

Cemaatten yakın dostları olmasına rağmen kendisinin ritüelleri pek inandırıcı bulmadığını söyleyen Zengin, "Bu yapılanmaya baktığımda özünde erkek, para seven, zengin seven, müthiş bir kast sistemi olan ve itirazı olmayan parlak zekâyı seven bir yapı görüyorum. " dedi.

FETÖ içerisindeki kadınlara dikkat çeken Zengin, "Kadın onlar için dekorun bir parçası. Bu kurgunun ve resmin tamamlanması için kast sistemi devam etmeli. Kadınlar asli unsuru değil, çok net bir kullanma durumu. Kadının meta olarak kullanılmasının en net örneği. Kadın başını örtmek istiyor, “Hayır örtme’’ diyor. “Senin böyle olman lazım’’ gibi... Ya da tam tersi, kadın rektörün başı örtülüyor, o ara işlerine öyle geldiği için." dedi.

Darbe girişiminin ardındaki 'abla'ların rolüne de dikkat çeken Zengin, "darbe girişimiyle ilgili altlıklar hazırlanmıştır" dedi ve ekledi " Cuma sohbeti yapıyorsunuz, sevdiğiniz abla gelmiş, orada size anlatırken diyor ki: “3 gün sonra dava patlayacak, birilerinin yolsuzluğu ortaya çıkacak.’’ Bir keramet gösterme hali. Bir şeyler olmadan önce altlığını hazırlama... Kadınların en çok kullanıldığı alan. Yeni evlere, yeni insanlara temas etmek için dini kullanarak o sohbet halkalarında bunları yaymak. Darbeci askerlerin eşleri mutlaka dinlenmeli. Onlar neyi, ne kadar biliyorlar? İnanılmaz bilgileri olduğunu düşünüyorum. Bu terörörgütünü çözmek için kadınlara bakmak lazım. Eş durumundaki ablalara bakmak lazım. O kadınlar kendilerini gizleme vitrininin en önemli parçaları." dedi.

Kaynak: Habertürk