Mersin'de geçen yıl evine gitmek için bindiği minibüste katledilen 19 yaşındakiÖzgecan Aslan'ın hayatından esinlenerek hazırlanan "Ben Bir Meleğim" filmi, kadına yönelik şiddete dikkati çekecek.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadelenin simgesi haline gelen ve geçen yıl 11 Şubat'ta öldürülen Özgecan'ın hayatı bir filmin de ilham kaynağı oldu.

Hazırlıkları devam eden ve Özgecan'ın hayatı ile kadına yönelik şiddetin harmanlanarak kurgulandığı film hakkında AA muhabirine açıklama yapan yönetmen ve senarist Bengli Aslan, teknolojik gelişmeler ve toplumsal yapıdaki değişimlerin özellikle genç nesiller arasında ciddi tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirtti.
Aile yapısındaki değişim, bireysel yaşamın getirdiği yalnızlık, ahlaki ve etik değerlerdeki yozlaşmalar, aile bağlarındaki kopukluk ve parçalanmış ailelerde büyümenin genç nüfusu daha çok etkilediğini dile getiren Aslan, kadına yönelik şiddet, erken yaşta evlilik ve tecavüzün bugün çok sayıda kadının karşı karşıya kaldığı tehlikeler olduğunu söyledi.

Aslan, "Toplum olarak artık kadına şiddete 'dur demek' için, STK'lar, akademisyenler, işçi, kadın, sanatçı, oyuncu, yapımcı, siyasetçi, öğrenci, yazılı ve görsel medya el ele vermeli" çağrısı yaptı.

Bir yönetmen olarak toplumun kanayan yarası kadına yönelik şiddete vurgu yapmak için, Özgecan'ın hayatından esinlenerek bir film çekmeye karar verdiğini dile getiren Aslan, filmin uyuşturucu bağımlılığına bağlı ortaya çıkan şiddet üzerine yoğunlaşacağını anlattı.

Filmin gelirinin bir kısmı kadın derneğine bağışlanacak

Filmin oyuncu kadrosunda yaklaşık 40 kişi olacağını söyleyen Aslan, şu anda ana karakterleri kimlerin oynayacağı üzerinde çalıştıklarını, ancak özellikle Melek karakterinin üvey babasını usta oyuncu Haluk Bilginer'in oynaması konusunda görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Aslan, ana karakterlerden birini sürpriz bir ismin canlandıracağı filmi, şiddete uğrayan tüm kadınlara ithaf edeceğini söyledi

Filmden elde edilecek gelirin bir kısmını şiddet uğrayan kadınlara yönelik çalışmalar yapan bir kadın koruma derneğine bağışlayacağını açıklayan Aslan, filmin bu yıl ekim ayında gösterime girmesini planladıklarını kaydetti.