Kilo verme, sıkılaşma, fizik tedavi amaçlarıyla elektronik kas uyarı sistemi anlamına gelen (EMS: Elektro Motor System) cihazı ile uygulanan yöntemin bir seansı 20 dakika sürüyor.

Çanakkale'de EMS sistemi eğitmenliği yapan Erdem Karpuzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemin Türkçe karşılığının "kasların belli bir elektronik uyarı ile daha kontrollü çalıştırılması" anlamına geldiğini söyledi.

Kontrollü sosyal hayat sürecinde insanların bu sisteme daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Karpuzoğlu, "Bu süre içinde tabii ki hareket kısıtlandı, daha çok kalori aldık. EMS antrenmanı sayesinde hareket kısıtlılığının verdiği olumsuzluklardan daha kısa zamanda uzaklaşıyorlar. Bu da büyük bir avantaj." dedi.

Karpuzoğlu, kullandıkları cihazın, kişinin üzerine giydiği kıyafet vasıtasıyla tüm vücut aynı anda sinir sistemi dışında ekstra kas kasılması sağladığını anlattı.

Kişiye özel bire bir antrenmanlar yaptıklarını belirten Karpuzoğlu, şöyle devam etti:

"Antrenman süresi 20 dakika. Bu büyük bir avantaj. Çünkü 20 dakikada 3-4 saat spor yapmış kadar kas aktivasyonu sağlıyoruz. Belirlediğimiz gün ve saatlerde randevuyla çalışıyoruz. Sadece kilo verme amaçlı değil, fizik tedavi ihtiyacı olanlar, profesyonel sporcular da geliyor. Kas çalışmasına dayandığı için burada yaptırdığımız antrenmanla kişinin isteğine göre daha kısa zamanda amaçlarına ulaştırıyoruz."