Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Mali Sekreter Halil Turan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gül ile birlikte Antalya'da bulunan Öz Orman İş Sendikası üyeleri ile bir araya geldi.

BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde Öz Orman İş üyeleri ile bir araya gelen Aslan; Geçen yıl yaşanmış olan kıyametin göbeğinde olmanız hasebiyle kaybettiğimiz ormanlarımızın ihya ve inşası için gece demeden gündüz demeden çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Tartışmalar, itibar suikastleri asla ve asla motivasyonunuzu düşürmesin. Biz bu güne kadar işimizi en iyi şekilde yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz dedi.

Aslan; Yangının karşısında savaş veren Ateş Savaşçıları günlerce evlerini görmüyorlar. Ormanların içinde toprağı kendilerine yatak taşı kendilerine yastık yapıyorlar. Bütün bu emeklere rağmen orman emekçilerini yıpratmak isteyen birileri elbette çıkacaktır. Biz işimizi de, kendimizi de biliyoruz. Geçen yıl bu bölgede asla söndürülmez denilen yangınları 16 gün gibi bir sürede söndürdünüz. Benzer yangınları Avrupa üç dört ayda söndürdü. Vicdan sahibi her birey orman teşkilatının gücünü ve yetkinliğini anlayabilir dedi.

VERİLEN KADRO SÖZÜ YERİNE GETİRİLMELİ

Orman işçilerini sadece yangından ibaret görmek, sadece yangın dönemlerinde hatırlamak ciddi bir vefasızlıktır diyen Aslan; Geçen yıl burada yaşanan kıyametle birlikte devletimizin en üst makamlarıyla yaptığımız görüşmelerde 'geçici mevsimlik işçilerin kadro sorunu çözülecektir' sözü aldık. Biliyor ve inanıyoruz ki bu söz yerine getirilecektir. Burada geçen yıl ki yangının sıfır noktasında tekrar bir çağrıda bulunuyorum; Orman işçilerimize verilen kadro sözü yerine getirilmeli, orman emekçilerimizin moral ve motivasyonlarını arttıracak olan bu müjde en kısa sürede ilan edilmelidir dedi.

BİZİM İŞİMİZ SİYASET DEĞİL YEŞİL VATANDIR

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan; Her yıl yangınlarla birlikte orman teşkilatımız üzerinden palazlanmaya çalışan, teşkilatımızı tartışmaya açan söylemler duyuyoruz. Verdiğimiz mücadele yeşil vatanımız için bir var oluş mücadelesidir. Yangınlarda işçilerimizin yanında olmak, onlara güç katmak yerine klima altında klavye kahramanlığına soyunmak ne bize ne yeşil vatanımıza bir şey kazandırmaz. Ortak geleceğimiz olan yeşil vatanımız için ortak sorumluluk şarttır ifadelerini kullandı.

BÜTÜN VALİLİKLERİ UYARIYORUM ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI GETİRİN

Geçen yıl yaşanan kundaklama girişimleri net bir şekilde ortadayken, hava sıcaklıkları alarm verirken bu yıl benzer durumların yaşanmaması için Kasım ayına kadar ormanlara giriş çıkışların kontrol altına alınması ve gerekirse yasaklanması gerekiyor. Piknik ve doğaseverlerimiz için devletimizin inşa ettiği piknik ve mesire alanlarının tercih edilmesi önemlidir. Bir piknikçi için gereken bütün alt yapıya sahip olan bu alanların dışında ormanları tercih etmek tarifi imkansız acılar yaşatabiliyor. Bir kıvılcım binlerce canlıyı yok ediyor. Binlerce canı yok etmek yerine yerel yönetimlerin inşa ettiği alanların kullanılmasını tavsiye ediyoruz ifadelerini kullandı.

Aslan ve beraberindeki heyet daha sonra Antalya Bölge Müdürü Vedat Dikici'yi makamında ziyaret etti.

Aslan ziyaret sonrası Antalya Öz Finans İş Şube Başkanı Yasin Akülkü ve Antalya Hak İş İl Başkanı Muhammed Talha Kandil'i ziyaret etti.

Ziyarette Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişaneci, Isparta Şube Başkanı Süleyman Atasoy, Antalya Şube yönetimi hazır bulundular.