Ülkemizin ciğerlerini yakan orman yangınlarının söndürme mücadelesi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Orman emekçileri gece gündüz demeden alevlere karşı amansız mücadelesini sürdürürken ne uyku ne de dinlenmek bilmiyor.

"BU ÜLKE BİZİMDİR DİYENLER ATEŞİN İÇİNDEDİR"

Orman teşkilatının azimli ve vefalı çalışmasının sürdüğünü söyleyen Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan "Bu ülke bizimdir diyenler ateşin içindedir. Bir can daha yok olmasın diye canından vazgeçmiştir. şeklinde konuştu.

HARAMİLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ

"Küllerinden doğan bir vatana kastedenler kendi yaktıkları ateşte yok olacaktır." diyen Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan sözlerini şöyle sürdürdü, "Ülkemizde orman teşkilatı kahramanca bir mücadele veriyor. Yeşil vatana kasteden herkes çok iyi bilmeli ki teşkilatımız vatan toprağı üzerinde ihanet ateşi yakanların kökünü kazıyacaktır. Bu milletin her bir ferdi bu vatanın süvarisi askeridir. Küllerinden doğan bir vatana kastedenler kendi yaktıkları ateşte yok olacaktır. Teşkilatımız günlerdir uyumuyor. Vatanın selameti için bize uyku haramdır. Durmak haramdır. Haramileri sevindirmeyeceğiz. Ateşi yakanlarla kol kola girenler yüzbinlerce canın yok oluşunda dahli vardır. Bu ülke bizimdir diyenler ateşin içindedir. Bir can daha yok olmasın diye canından vazgeçmiştir." dedi.

SENDİKADAN UYARI AÇIKLAMASI

Sosyal medyada yaşanan bilgi kirliğine dilkat çeken Öz Orman-İş Sendikası bir açıklama yaparak vatandaşları dikkatli olmalı konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yaşadığımız şu zor dönemde orman kahramanları cansiperane yeşil vatan için mücadele ederken bizlerde onlara destek olmak adına sosyal medya mecralarındaki bilgi kirliliği ve yanlış algıyı ortadan kaldırmak için birlikte hareket etmemiz elzemdir.

TARAFLI VE YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞIMI GÖRDÜĞÜNÜZDE DOĞRUSUNU YAYALIM

Bunun için hepimiz sosyal medya hesaplarımızdan ormanın kahramanlarının mücadelesini ortaya koyan görüntüleri yayarak paylaşalım. Ayrıca taraflı ve yanlış bilgi paylaşımı gördüğünüzde doğrusunu yayalım. Birde sosyal medyadan yardım talep eden vatandaşlarımıza ulaşarak taleplerine uygun bir dille cevap verelim ve onları doğru adreslere ve bilgiye yönlendirelim. BUGÜN BİRLİK OLMA ZAMANI."