Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün, Isparta Şube Başkanı Süleyman Atasoy tarafından düzenlenen Isparta 47. Temsilciler toplantısına katıldı.

Üyelerle bir araya gelen Aslan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Geçen yıl yaşanan orman yangını hafızalarımızda halen tazeyken yeni bir yangınla daha karşılaşmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Geçen yıl Akdeniz ve Eğe bölgelerimizi tehdit eden yangınlardan sonra birçok uyarılarda bulunduk.

Türkiye'nin en büyük orman teşkilatı olarak kara gücünün moral ve motivasyonunu artırıcı unsurları ele aldığımız gibi savunma gücümüzü daha iyi şartlar altına alabilecek birçok uyarılarda bulunduk. Geçmişi köklü olan Orman Genel Müdürlüğümüz 182 yıllık tecrübesiyle hava gücünü daha da güçlendirdi.

"BU YANGINI DA BERTARAF EDERİZ"

Bugün yapılan vatan savunmasını bizzat sahada takip eden ve ateşin karşısında mücadele veren ateş savaşçılarımızın yanında olan Öz Orman-İş olarak farkındalığımızın her geçen gün geliştiğini gözlemleyebiliyorlar."

Benzer yangınların Avrupa'da aylarca sürdüğünü vurgulayan Aslan, "Geçen yıl yaşanan yangın felaketini 16 günde bertaraf ettik, bu yangını da bertaraf edecek güce, kudrete sahip olduğumuz bilinmelidir." dedi.

"ORMAN TEŞKİLATINI ELEŞTRİMEK VATANSEVERLERİN İŞİ DEĞİLDİR"

Aslan, "Bilgisayar başında oturarak bot hesaplarla orman teşkilatının gücünü, etkinliğini, yetkinliğini tartışmaya açmak, yanan araziler üzerinden fitne ve dedikodu üretmek, vatan savunması için hassasiyet gösterenlerin işi değil aksine yeşil vatan üzerinden siyasi çıkar ve menfaat üretenlerin işidir." ifadelerini kullandı.

"SİYASETİN ZAMANI DEĞİL"

Bugün siyasetin zamanı olmadığını belirten Aslan, ormanları ve orman işçilerini kirli siyasetlerine malzeme yapmaya çalışanlara izin vermeyeceklerini belirtti.

"BIRAKIN BİZİ İŞİMİZİ YAPALIM"

İşçiler, bakanlıklar, ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yanan ateşi söndürmekten başka bir şey düşünmediklerini dile getiren Aslan "Enerjimizi ormanlarımız için harcıyoruz. Ormanlarımız üzerinden palazlanmaya çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bugün yapılması gereken son ateş sönene kadar mücadele etmektir. Bırakın biz işimizi yapalım." dedi.

"GEÇİCİ MEVSİMLİK İŞÇİYLE BAŞARILI OLUNAMAZ"

Orman teşkilatının motivasyona ihtiyaç duyduğunu belirten Aslan şunları söyledi:

"Geçen yangınlarda da dile getirdiğimiz gibi 'geçici mevsimlik işçiyle orman yangınlarında istenilen sonucun elde edilmeyeceğinin altını tekrar çiziyoruz. Karadeniz'den Akdeniz'e orman işçici gönderiyoruz.

Bugün Karadeniz bölgelerinde benzer bir yangın çıktığında o bölgelerde bulunan işçilerin yetersiz kalacağını biliyoruz. Bu sebeple orman teşkilatlarımızda her bölgede kendisine yeten işçi sayısına sahip olmalı uyarısında bulunmak istiyorum."