Opel yetkilileri Cuma günü şirket çalışanlarını toplayarak şirketin satış sürecinde olduğunu belirtmiş fakat detay vermemişti. General Motors son 16 yıldır üst üste Avrupa’da zarar açıklıyor. Opel’in ödemek zorunda olduğu borç ve tazminat tutarlarının 10 milyar dolara yakın olduğu belirtiliyor.

PSA’nın patronu Carlos Tavares anlaşmayla ilgili yaptığı konuşmada “Avrupa’nın otomobil şampiyonunu yaratabiliriz” ifadesini kullandı.

Anlaşma General Motors Twitter adresinden de duyuruldu.

ENDİŞELER SÜRÜYOR

1,3 milyar euro değerinde olduğu söylenen anlaşma, Vauxhall'ın İngiltere'deki fabrikalarında olası iş kayıplarına ilişkin endişeleri artırdı. İngiltere'deki Vauxhall tesislerinde 4500 kişi çalışıyor.

İngiltere, satış görüşmelerinin açıklanmasının ardından General Motors yetkilileri ile temas kurarak kaygılarını iletmişti. İngiltere Ticaret Bakanlığı, hükümetin GM ile yakın temasta bulunduğunu ve iki şirketin satış görüşmeleri yaptıklarını açıklamalarının ardından konunun yakından takip edildiğini açıklamıştı.

1931'DEN BU YANA 'GM'

1862 yılında Almanya'da kurulan ve 1899'dan bu yana otomobil üreten Opel'e, 1929 yılında ABD'li General Motors (GM) şirkete ortak oldu. General Motors, 1931'de ise şirket hisselerinin tamamını satın aldı.