Atina'nın en büyük çevre yolu olan ücretli Attiki Odos Otoyolu'nda dün yüzlerce araç mahsur kalmış, sürücülere yardım için asker devreye girmişti.

Yunanistan kamuoyunun tepki göstermesi üzerine otoyol şirketi mahsur kalanlara 2 biner euro tazminat ödeme kararını açıklamıştı.

CEO İSTİFA ETTİ

1999'dan beri şirket CEO'luğunu yapan Bill M. Halkias'ın istifası da yolda mahsur kalanların tamamının kurtarılması sonrasında geldi.

Kathimerini Gazetesinin haberine göre, Halkias 'bütün mekanizmanın başındaki kişi olarak' istifa etmeye ihtiyaç duyduğunu, hem CEO'luk görevini hem de yönetim kurulu üyeliğini bırakacağını açıkladı.

"SORUMLULARDAN HESAP SORULACAK" DEMİŞTİ

Yunanistan'da Türkiye'yle eş zamanlı yaşanan kar fırtınası sırasında söz konusu yolun kapanması ve yüzlerce aracın mahsur kalması sonrasında, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stylianidis yolu işleten özel şirketi eleştirerek, "Attiki Odos yolu açık tutma sözü vermişlerdi. Sorumlulardan hesap sorulacak" demişti.

Atina Başsavcısı Sotiria Papageorgakopoulou da yolun kapanmasından ötürü soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayla yolu işleten şirketin, kar fırtınası yaşanırken normal trafiği sağlamak ve sürücüleri korumak konusunda gerekli önlemleri alıp almadığı incelenecek.