Üniversite hayali kuran öğrencilerin büyük heyecanla beklediği ÖSYM 2017 LYS yerleştirme tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleştirilen öğrenciler elektronik kayıtlarını, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM, uzun bir süredir öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği 2017 LYS tercih sonuçlarına ilişkin bir açıklama yaptı. ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre; LYS tercih sonuçları yarın https:/sonuc.osym.gov.tr adresinden yayınlanacak. ÖSYM LYS 2017 Tercih tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.


Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

ÖSYS üniversite tercih (yerleştirme) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite kayıtları nasıl yapılacak?

LYS tercih yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.