İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreni başladı.

"GÜNDEMİMİZDE 1915 KÖPRÜSÜ VAR"

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Şimdi gündemimizde Çanakkale 1915 köprüsü var!" diyerek, Çanakkale Boğazı'na yeni bir köprü yapmayı hedeflediklerinin müjdesini verdi.

ERDOĞAN TÖRENE GELDİ

Osmangazi Köprüsü'nün Dilovası kesiminde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle geldi.


ERDOĞAN BAŞBAKANLA BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Başbakan Binali Yıldırım Erdoğan'ı karşılarken, Erdoğan ve Yıldırım alana birlikte yürüdü.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve vatandaşlar katıldı.

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Tören alanına dev ekranlar yerleştirilirken, köprüye iki dev Türk bayrağı asıldı. Vatandaşlara da Türk bayrakları dağıtıldı.

TÜRKİYE'Yİ UMUT OLARAK GÖRENLERİN KÖPRÜSÜ

Törende konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün ülkenin gurur projelerinden olduğunu belirterek, "Burası sadece Bakanlığımızdaki 100 bin kişilik ailenin değil, yüklenicilerimizle birlikte olan 200 bin kişilik ailenin değil Türkiye'nin, Türkiye'nin dışında Recep Tayyip Erdoğan'ı, Binali Yıldırım'ı, Türkiye'yi umut olarak görenlerin gurur projesidir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'da Osmangazi Köprüsünün açılış töreninde konuştu.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Dünyanın sayılı projelerinden birini bugün aziz milletimizin hizmetine veriyoruz. 50 yıl boyunca bu körü yapıldı yapılacak diye vakit kaybedildi. Ta ki AK Parti iktidarı devletin başına gelene kadar.

Bu köprünün başlangıcında da burdaydım açılışında da buradayım. Bu da istikrarın bir göstergesidir. Dünyanın 4. Büyük köprüsünü hayalden gerçeğe dönüştürdük. Eserlerimiz bununla sınırlı değil. 2016 senesi çılgın projelerin birer birer açılacağı yıl olacak.

Milletimiz rahat olsun. Teröre pabuç bırakacak değiliz. Onların efendilerine de pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler, er geç hesabını verecekler. İşte bu eserler, teröre verilen en güzel cevap olacak."

Türkiye'nin barışına, huzuruna, kardeşliğine göz dikenler, terör olaylarıyla ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, 79 milyon milletiyle, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır

Dünyada çok büyük bir kriz devam derken böylesine bir amaç için bir araya gelen yüklenici firmayı da tebrik ediyorum. Güzel bir bayram geçirmeniz için hepinizin bayramını tebrik ediyor. Allah'a emanet olun diyorum.

BAYRAM DA ÜCRETSİZ

Osmangazi Köprüsü'nün açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Erdoğan köprünün bayram boyunca ücretsiz olacağını söyledi.