ABD Başkanı Donald Trump, Çin’de tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan NCAA’de (Amerikan Kolej Ligi) forma giyen basketbolcu LiAngelo Ball’ın babası LaVar Ball’la ilgili açıklama yaptı. Trump, kendisine teşekkür etmeyen LaVar Ball için “Nankör, aptal” ifadelerini kullandı.

Çin’de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren kolej takımı UCLA’nin oyuncuları Cody Riley, Jalen Hill ve LiAngelo Ball bir mağazadan hırsız yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Oyuncular, Trump’ın Çin ziyaretinde serbest bırakıldıktan sonra takımda uzaklaştırıldılar.

ABD Başkanı Donald Trump konuyla ilgili olarak Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Oyuncuların serbest kalmasında ABD’nin aracı olduğunu belirten Trump, “Beyaz Saray değil, Dışişleri Bakanlığı değil, baba LaVar’ın Çin’deki sözde tanıdıkları da değil, oğlunun uzun hapis cezalarına çarptırılmasını BEN ÖNLEDİM” ifadelerini kullandı.

LiAngelo Ball’ın hapis cezası alabileceğini belirten Trump, “Ben müdahale etmeseydim Lavar Ball gelecek 5-10 yıl Şükran Günü’nü oğlunla birlikte Çin’de geçirecektin, üstelik size destekleyecek bir NBA anlaşması da olmadan. Ama unutma LaVar, hırsızlık ufak bir şey DEĞİL. Büyük bir olay, özellikle de Çin’de. Nankör aptal” diye yazdı.

Trump takipçilerinden gelen mesajları da kendi hesabından paylaştı. Bir mesajda, “Nankörlük hiç olmamalı. Eğer birinin oğlunu hapisten kurtarıyorsan, sana minnet duymalı. Nokta. Eğer Hillary Clinton benim çocuğumu kurtarsaydı, kadından nefret etsem de müteşekkir olurdum” ifadesi yer aldı.