Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatında yaşanan skandalı AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda anlattı: Norveç'te Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Burada Atatürk'ün ve şahsımın fotoğrafı var. Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız Kanada yolundaydılar. Bizi aradılar “Bu tatbikatta 40 askerimiz var, bunları çekme kararı verdik çekiyoruz” dediler. Çektik… Böyle bir ittifak olamaz.

ABD’NİN S-400 HAZIMSIZLIĞI

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, "Eğer Türkiye Rusya’dan S-400'leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır. İleriki aşamada da Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir. S-400 anlaşmasının hayata geçmesi durumunda Türkiye ve NATO arasındaki askeri işbirliğini ciddi şekilde etkilenecektir” dedi.

DEAŞ’İ KİM İCAT ETTİYSE PYD’Yİ O KURMUŞTUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK ile Suriye’de ortaklık kuran ABD’ye tepkisini sürdürdü: “Afrin'i PYD ve YPG''den temizlememiz gerekiyor. Müttefiklik içinde kolayca çözülebilecek birçok sorun ABD tarafından çıkmaza sürüklenmiştir. Türkiye'nin DEAŞ ve PYD'ye operasyonlarını baltalayan ABD'nin yapmak istediği senaryonun farkındayız. DEAŞ'ı icat eden kimse PYD'yi kuran da odur. PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyen de odur.”

NATO ÖZÜR DİLEDİ

NATO, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını hedef seçen subayın ordudan atıldığını açıkladı. Atatürk fotoğrafını ise görevli teknisyenin seçtiği belirtildi. Norveçte'ki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.