Erzincan Orduevi'nde çekilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, bir askerin yavru kediye yaptığı akılalmaz işkence büyük tepki topladı. Vatandaşların ihbarlarının ardından aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Sosyal medya bu vahşeti konuşuyor... Erzincan Orduevi'nde çekilen görüntü kısa sürede sosyal medyada büyük ses getirdi, binlerce kişi tepki gösterdi. Vatandaşlar durumu adli makamlara bildirdi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde sivil giyimli bir kişinin orduevinin kapısında eline aldığı siyah kediyi, önce tokatladığı görülüyor. Daha sonra kediyi demirlere bastıran asker, bir süre sonra kediyi yere fırlatıyor. Yerde can çekişen kediye tekme atan kişi, görüntülerin sonunda da eline alarak kediyi yola atıyor.

GÖZALTINA ALINDI

Kediye işkence yapan askeri personel gözaltına alındı.

İhbarın değerlendirmesiyle aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan açıklama yaptı. Videoyla ilgili ilk olarak "Hemen tetkik ettireceğim, İlgileniyorum" mesajını paylaşan Soylu, daha sonra da "Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Birazdan Erzincan Valimiz açıklama yapacak." açıklamasında bulundu.