Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği bilgisini aldı. Alınan bilgi üzerine, kurban satışı yapan üreticilerin sahte paralarla mağduriyetinin önüne geçilmesi amacıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.

Yapılan araştırmada sahte paraların bulunduğu bir adres belirlendi. Aynı adreste sahte içki üretilerek piyasaya sürüldüğü yönünde de istihbarata ulaşıldı. Kepez'deki adres bir süre fiziki takibe alındı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ekipler harekete geçti. Depoya yapılan baskında, ilk bakışta anlaşılmayacak düzeyde iyi basılmış 91 bin 480 TL değerinde 20 TL- 50 TL - 100 TL ve 200 TL'lik 991 adet sahte banknot ele geçirildi. Depodaki aramada, 101 adet değişik markalarda sahte içki, 4525 adet sahte TAPDK bandrolü, 170 litre plastik bidonlarda şişelere doluma hazır sahte içki, yaklaşık 3 bin parça sahte içki yapımında kullanılan malzeme ele geçti.

Operasyonda gözaltına alınan, İ.T. ve H. B.'nin sahte paraları kurbanlık pazarlarında piyasaya sürecekleri belirlenirken, sahte içkileri de çöplerden topladıkları şişelere hazırladıkları anlaşıldı. 2 kişi, “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet”, “Parada Sahtecilik TCK.197” ve “TCK. 186 Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satan, tedarik eden ve bulundurma” suçlarından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.