Bu yıl en az 30 çocuğun hayatına maal olan gribten ölen çocukların korkunç öyküleri ortaya çıkmaya başladı. En son Salı günü Florida'da 12 yaşındaki Dylan Winnik gripten hayatını kaybetti.

Dylan'ın üvey babası Mike Medwin, çocuk yorgun olduğu ve burnu aktığı için okuldan eve gönderildiğini söyledi. Ailesi Salı günü çocuklarının ateşinin çıktığını fark etti, ancak saatler sonra talihsiz çocuk hayatını kaybetti.

Medwin "Gribi çok uzakta aramayın her an mahallemenizde evinizde olabilir ve can alabilir. Bizin başımıza geldi. Yüreğimiz yanıyor dedi. " Aile, Dylan'ın cenaze töreni ve anısına para toplamak için bir griple mücdele sayfası açtı.

Aynı mahallede 6 yaşında bir çocuğun daha 19 Ocak günü grip virüsünden dolayı öldüğü belirtildi. Minik çocuğun ailesi, "18 Eylül Perşembe günü acil bakıma götürdük doktor grip olduğunu söyledi, daha da kötüleşeceğini belirtti....ve bugün o gitti. Yüreğimiz yanıyor." Diye acılarını ifade ettiler.

İnternet ölen çocuk öyküleriyle dolu ve çocuklarını korumak için ellerinden gelen her şeyi yapmak isteyen ebeveynler için bunun çok korkunç bir durum olsuğu belirtildi.

Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Güvenliği Merkezi'nden, bulaşıcı hastalık uzmanı Amesh A. Adalja, çocuklarda grip belirtileri yetişkinlerinkine oldukça benziyor dedi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri başkanlığına göre genellikle ateş, titreme, kas ağrıları, öksürük, tıkanıklık, burun akıntısı, baş ağrısı ve yorgunlukkendini gçösteriyor. Çocuklarda ishal ve kusma da olabilir diye açıklamada bulundu.