KOCAELİ

Kocaeli'de olumsuz hava şartları nedeniyle anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği açıklandı. Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre; yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceği; 18.01.2016 Pazartesi, gün boyu kar yağışının devam edeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle; kar yağışının araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde; anaokulları; ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 18.01.2016 Pazartesi günü, bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" denildi.

SAKARYA
Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada taşımalı sistemdeki öğrencilere bir gün kar tatili verildi. Sakarya Valiliği'nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, 18 Ocak Pazartesi günü il ve ilçelerde taşımalı sistemdeki öğrencilerin kar tatili yapacakları belirtildi.

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilecek. İlçe merkezinde sağanağın ardından başlayan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana gelirken belediye ekipleri yolları açık tutabilmek için kar temizleme çalışmaları yapıyor.

MUĞLA

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeni ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli kar ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı bazı mahallelerin yolları kapanırken, kar yağışının ilçenin tamamını etkisi altına aldığı öğrenildi.