Sportif direktör Pasquale Sensibile yollarını ayırarak Cenk Ergün'ü göreve getiren Galatasaray, İspanyol teknik adam Domenec Torrent'in sözleşmesini de tek taraflı feshederek eski futbolcusu Okan Buruk'u göreve getirdi.

Genç çalıştırıcı ile 1+1 yıllık kontrat imzalayan Cimbom, yarın Okan Buruk'a imza töreni düzenleyecek. 48 yaşındaki teknik adam iddialı bir takım kurmak için kolları sıvadı.

OKAN BURUK ISRARCI

Geçtiğimiz sezon orta saha oyuncularından istediği verimi alamayan Galatasaray, Okan Buruk'un raporu doğrultusunda gözünü İtalya'ya dikti.

Aslan, İngiliz devi Arsenal'den İtalyan ekibi Fiorentina'ya kiralanan Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira'yı kadrosuna katmak istiyor. Transfer görüşmelerinde bulunmak için yurt dışına giden sportif direktör Cenk Ergün'ün en kısa süre içerisinde İngiliz devinin temsilcileri ve 26 yaşındaki Uruguaylı yıldız ile masaya oturacağı öğrenildi.

MUSLERA SAYESİNDE SICAK BAKIYOR

Fernando Muslera'nın da milli takımdan arkadaşı olan Lucas Torreira'nın, Muslera'dan Galatasaray hakkında bilgi aldığı ve sarı-kırmızılı ekibe transfer olmaya sıcak baktığı belirtildi.

KİRALIK FORMÜLÜ

Lucas Torreira'yı 4 yıl önce 28 milyon euro karşılığında İtalyan ekibi Sampdoria'dan transfer eden Arsenal'in 26 yaşındaki yıldız oyuncuyu gözden çıkardığı kaydedildi. Cimbom, Okan Buruk'un ısrarla istediği oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmaya çalışacak.

Genç yetenek geçen sezon Fiorentina forması altında 35 maça çıkarken 5 gol 2 asistlik katkı sağladı.

LUCAS TORREİRA KİMDİR?

11 Şubat 1996 tarihinde Uruguay'da dünyaya gelen Lucas Torreira, 2018 yılında 28.6 milyon Euro'ya Arsenal'e transfer oldu. İngiliz devinde iki sezon forma giyen yıldız futbolcu, daha sonra Atletico Madrid ve Fiorentina'ya kiralık olarak gönderildi.