Terörist başı Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran seçimleri için HDP’ye yönelik “Tarafsız kalın” çağrısı yaptığı iddia edildi. HDP’li Ziya Pir, iddiayı yalanlarken “Oylar İmamoğlu’na” dedi.

İhlas Haber Ajansı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuduğu servis etti.

Servis edilen habere göre, mektupta Abdullah Öcalan HDP’ye yönelik, “23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulundu.

ANADOLU AJANSI GEÇTİ

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan teröristbaşı Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptı. AA'nın geçtiği haberde "İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan teröristbaşı Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptı. Teröristbaşı Öcalan,"Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir"açıklaması yaptı." şeklinde servis edildi.

HDP’DEN AÇIKLAMA

HDP’li Ziya Pir, konuya ilişkin açıklama yaptı. Pir açıklamasında, “Pişkinliğin bu kadarına da… Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle YALAN haber servis ediyorlar. Kimse bu tür YALAN haberlere itibar etmesin. #HDP‘lilerin oyları #İmamoğlu‘na!” ifadelerini kullandı.

TEMELLİ: ÖCALAN'IN MEKTUBU KONUSUNDA AVUKATLARIN YAPACAĞI AÇIKLAMAYI BEKLEYİN

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İHA ve AA tarafından, Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın açıklaması eşliğinde paylaşılan Abdullah Öcalan’ın mektubu konusunda “avukatların yarın yapacağı açıklamanın beklenmesi gerektiğini” söyledi. Öcalan'ın avukatlığını üstelenen Asrın Hukuk Bürosu da konuya ilişkin yarın bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

ANADOLU AJANSI'NIN AÇIKLAMASINA İTİBAR ETMEYİN

Temelli şu açıklamayı yaptı; Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz. Kısa bir notunun olduğu ve bu notta da özellikle demokrasi ittifakı, demokratik müzakere gibi geçmişte yaptığı 3 açıklamanın çerçevesinde açıklamalarının olduğu bilgisi geldi. Dolayısıyla Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var.”

DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANI MIZRAKLI’DAN MESAJ

HDP eski Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, Anadolu Ajansı'nın Öcalan yalan haberinin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımla 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleri için çağrı yaptı.

İSTANBUL SEÇİMLERİ ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİNİN SEÇİMİDİR

Dr. Adnan Selçuk Mızraklı'nın mesajı şöyle oldu: Demokrasiyi yerellerden inşa ediyor, toplumun üzerine serilen ölü toprağını kaldırıyor, korku duvarlarını yıkıyoruz.

İstanbul seçimleri sadece bir yerel seçim değil, ülkenin aydınlık geleceğinin seçimidir.

#BirDahaSöyleİstanbul