Prof.Dr. Canan Karatay Gaziosmanpaşa'da düzenlenen bir seminerde yaptığı açıklamalar ile yine tüm dikkatleri üstüne çekti. Kanser etkisi yaratan ürünler hakkında açıklamalarda bulunan Karatay besinlerle ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında da çeşitli bilgiler verdi. İşte Canan Karatay'ın son açıklamaları…
BAL KARACİĞERİ YAĞLANDIRIYOR
Bal sevenlere kötü haber! Balın içinde bol miktarda flukoz ve
glukoz maddelerinin bulunduğunu dile getiren Prof.Dr. Canan
Karatay, bu maddelerin karaciğeri yağlandırdığını ve şeker
hastalarının baldan uzak kalması gerektiğini belirtti.
EKMEK VE ŞEKER KANSER ETKİSİ YARATIYOR
Ekmek ve şekerin zehir olduğunu her konuşmasında dile getiren
Karatay, günlük iki dilim buğday ekmeği tüketmenin şekerden çok
daha zararlı olduğunu sözlerine ekledi. Canan Karatay'ın
açıklamalarına göre buğdayın insülin etkisi yarattığı ve bu durum
da kansere davetiye çıkarttığı tespit edildi.
DOĞAL ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞI KULLANIN
Doğal zeytinyağı ve tereyağı tüketilmesini öneren Prof.Dr. Canan
Karatay, margarin içinde yer alan Omega 3 katkısının ise doğru
olmadığını dile getirdi. Trans yağların inflamasyona neden olduğunu
belirten Karatay, işlem görmemiş zeytinyağı ve tereyağı tüketimi
ile inflamasyonun düşeceğini sözlerine ekledi.
"MEYVE SUYUNUN, ALKOLDEN FARKI YOK..."
Prof.Dr. Canan Karatay, C vitaminin yalnızca meyce sularında
bulunmadığını bunun büyük bir yalan olduğunu dile getirdi. Meyve
suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirten Karatay, meyve suyu
tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu sözlerine
ekledi.
Prof.Dr. Canan Karatay; "Her gün 30-40 tane zeytin
yiyin" dedi.