Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Şu günlerde bütün konularda halkımızın uyanık olmasını özellikle istirham ediyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor" dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT Stratejik Yol Haritası Belirleme Çalıştayına katılmak üzere geldiği Bolu Abant’taki toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Numan Kurtulmuş, “Şu günlerde bütün konularda halkımızın uyanık olmasını özellikle istirham ediyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. 72 düvel Türkiye’nin üzerine abanmış vaziyette. ‘Türkiye’de hangi toplumsal farklılıklar kaşılayabiliriz’ bunun hesabında olan birtakım dış çevreler ve onların iç maşaları var. Bunlara halkımız uyanık olsun. Milli birlik ve dayanışma içerisinde inşallah bu zor dönemler aşarız” dedi.

'YÜRÜYÜŞÜN GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe yönelik eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı 6 teröristin yakalanmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, hükümet olarak en başından itibaren CHP’nin yürüyüşünün sağ salim son noktaya kadar ulaşması için her türlü gayretle emniyeti temin etmeye çalıştıklarını bildirdi.

'72 DÜVEL ÜZERİMİZE ABANMIŞ VAZİYETTE'

Son günlerde Suriyeli mülteciler üzerinden onların yaşadıkları semtlerde bazı provokasyonlar olduğunu anımsatan Kurtulmuş, bunları da dikkatle takip ettiklerini bildirdi. Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Suriyeliler bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Kamuoyunun Suriyeliler üzerinden oluşturulacak provokasyona karşı uyanık olması lazım. Şu günlerde bütün konularda halkımızın uyanık olmasını özellikle istirham ediyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. 72 düvel Türkiye’nin üzerine abanmış vaziyette. ‘Türkiye’de hangi toplumsal farklılıklar kaşılayabiliriz’ bunun hesabında olan birtakım dış çevreler ve onların iç maşaları var. Bunlara halkımız uyanık olsun. Milli birlik ve dayanışma içerisinde inşallah bu zor dönemler aşarız”