Yerleşik nüfusu 967 bin olan fakat turizm sezonunda 3-4 milyon kişiye ev sahipliği yapan Muğla'da vatandaşların çoğu, corona virüsü (kovid-19) salgınının etkisiyle bu yıl kışı da ilçede geçiriyor. Bu nedenle yerleşik nüfusa 1 milyon kişi daha eklenenince Muğla'da, turizmci belediye başkanları bir araya gelerek vatandaşlardan ikametgahlarını şehre aldırmaları çağrısında bulundu.

Fethiye, Marmaris, Datça, Milas, Menteşe Belediye Başkanlarının yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yayınladıkları video ile, yerleşik nüfusun dışında kış aylarını Muğla'da geçiren vatandaşlardan nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırmalarını istedi.

"HİZMETLERDEN YARARLANMAK İÇİN İKAMETGÂHLARINIZI ALDIRIN"

Gürün, "Sevgili hemşehrilerim. Muğla halkı olarak sizlerle birlikte aileyiz, birlikte Muğla'yız. Ailemize eklenen her bir vatandaşımızla sadece sayımız değil, fikirlerimiz, bakış açılarımız ve farklılıklarımız da zenginleşiyor. Eskiden yaz dönemlerinde artan geçici nüfusun yerini yerleşik nüfus alıyor. Yaşayan nüfusumuzun eğitimi, kültür, sağlık, altyapı gibi, merkezi ve yerel hizmetlerden daha üst seviyede yararlanabilmesi için lütfen nüfus kayıtlarınızı Muğla'ya aldırarak Muğla'da kalalım, Muğlalı olalım" dedi.