Nişantaşı'nda bir arkadaşı ile parkta oturan araştırma görevlisi kadın, önce sözlü tacize sonra da yumruklu saldırıya uğradı.

Eray Çakın adlı kişi tarafından darp edildiği öne sürülen kadının kardeşi olduğunu belirten Akif Akkaya, ablasının başörtüsü taktığı gerekçesiyle nefret suçu ile karşılaştığını vurgulayarak Twitter'dan yaşananları paylaştı.

"SİZ VE SİZİN GİBİLERİ İSTEMİYORUZ"

Saldırı detaylıca anlatan Akif Akkaya, sosyal medya paylaşımda şunları dile getirdi:

"Ablam ve arkadaşı Nişantaşı Mıstık Parkı'nda oturuyorlarken arkasında oturan bir kişi, ablama önce sözlü tacizde bulunuyor. Sözlü tacizden önce de bir süre ablam ve arkadaşını bakışlarıyla rahatsız ediyor. Ardından bir şeyleri bahane edip ablamın yanına gelip bağırmaya başlayan bu şahıs, ablamın cevap vermesi üzerine ablama yumruk atmaya başlıyor.


Ablama "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. (Ablamın başörtüsüne laf atıyor.) Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa' ya gidip oturun" gibi birçok nefret söyleminde bulunuyor."

"ŞAHIŞ İFADESİNDE VURDUĞUNU REDDETMİYOR"

Ablasının darp raporunu olduğunu belirten ve şüpheli kişinin darbı reddetmediğini de belirten Akkaya, şunları da kaydetti:

Ablamın da "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" demesi üzerine ablama elindeki enerji içeceği şişesi ile vurmaya başlamak suretiyle yumruk atmaya başlıyor. Ablam araştırma görevlisi ve bu hafta işine gidemiyor. Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Ayrıca belirtmiş olayım, şahıs ifadesinde vurduğunu reddetmiyor. Şahsın yanındaki arkadaşları da şahsın bir çok kez yumruk attığını polise ifadesinde verdiler. Olaya birçok polis memuru ve vatandaş da şahit oldu.

(İfade verdiler.) Yine polis ifadelerinde nefret söylemlerini de, şiddet uyguladığını da kabul ettiler. Sadece ablam başörtülü olduğu için ablama ve arkadaşına saldıran bu faşist düşünceli."

"NE ZAMAN KADAR DUYACAĞIZ BU HABERLERİ?"

Neşe Nur Akkaya'nın hocası olduğunu belirten Halil İbrahim Düzenli de Twitter'dan paylaşım yaptı:"Saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya yüksek lisans öğrencim. Mimar. Mimarlar Odası'na kayıtlı. Şu an İTÜ Mimarlık Araştırma Görevlisi. Yüksek Lisans Tez başlığı: "Turgut Cansever ve Louis I. Kahn Mimarileri Üzerine Soruşturmalar: Bodrum Sualtı Arkeoloji Enstitüsü, Kimbell Sanat Müzesi. Doktorası devam ediyor. Memleketin nitelikli bir evladı. Merhametli ve neşeli. Daha ne zamana kadar duyacağız bu haberleri?"