Hemşire Hilal Özer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde maskesini takıp nikah memuru ve şahitlerle sınırlı törende nikah masasına oturdu. Özer, nikah sonrası eşiyle çalıştığı hastaneye giderek mutluluğunu çalışma arkadaşlarıyla paylaştı.

Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesinde hemşire olarak görev yapan Özer, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Çocukluğundan bu yana her zaman yardımsever bir kişiliği olduğunu belirten Özer, "Hümanist biriyim. Yardım etmek beni her zaman çok mutlu ediyordu. Özellikle insanların sağlıklarıyla ilgilenmek hoşuma gidiyordu. Bu nedenle 17 yaşındayken hemşire olmaya karar verdim." dedi.

Hayatındaki en önemli kararlardan birinin meslek, diğerinin ise eş seçimi olduğunu anlatan Özer, gıda mühendisi Murat Kirkit ile Kasım 2019'da evlenme kararı aldıklarını söyledi. Özer, bir süre sonra Kovid-19'un birçok ülkede kendini göstermeye başladığını dile getirdi.

Bu sürecin nikah törenine engel olmasından endişe ettiğini ancak hiçbir zaman umudunu yitirmediğini belirten Özer, yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

"Çin'in ardından komşu ülkelerde vakalar görülmeye başlamıştı, Avrupa'da ölüm sayıları hızla artıyordu. Sonunda ülkemizde de vakalar görülmeye başlandı. Bu kadar sıkıntılı günlerde yine de yarın için umudumuzu yitirmek istemedim hiçbir zaman. Hatta bu yaşananlar, hayatı ertelememek gerektiğinin en büyük kanıtı gibiydi. Ben de nişanlıma 'Kovid-19 pozitif olsam da hastanede yatıyor olsam da seninle evleneceğim.' demiştim. O nedenle nikahımızı ertelemedik."