2013 yılında Santos'tan Barcelona'ya giden Neymar'ın transferinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddia kapsamında Brezilyalı oyuncu ile aynı zamanda menajeri olan babası, Madird Ulusal Mahkemesi'nde ifade vermişti.

Barcelona'nın Neymar'ın transferi için toplamda 83,3 milyon euro ödediğinin ortaya çıkması üzerine kendisine sadece 17,1 milyon euro üzerinden ödeme yapıldığını belirten DIS, Neymar'ın bu transferi kabul ederek Katalan kulübünden 40 milyon euro aldığını, diğer kulüplerden gelen tekliflerden ve transferle ilgili gelişmelerden kendilerine hiçbir bildirimde bulunmadığını iddia ediyordu.

BREZİLYA SAVCILIK OFİSİ, SAHTE BELGE BULDUĞUNU AÇIKLADI!

Brezilya Savcılık Ofisi tarafından Barcelona'nın Neymar için Santos'a ödediği ücretler açığa çıkarıldı. Brezilya savcılığı, Joseph Bartomeu ve Sandro Rosell'in ödediği ücretlerde 2006 ile 2013 arasında vergiden kurtulmak adına bazı sahte belgelere ulaştığını açıkladı. Bununla birlikte ödenmiş olması gereken paranın %55'inin hile ile verilmediği de savcılık tarafından raporda yer verildi.

(Goal.com)