Amerikan sermayesinin ürünü dijital yayın platformu Netflix, gençleri dizi-film yoluyla LGBT ve uyuşturucu sapkınlığına özendirmeye devam ediyor. Yayınladığı içeriklerle sayısız rezilliğe imza atan dijital yayın platformu Netflix yine Türk toplumunun değerlerini hedef aldı. Netflix'in yeni dizisi 'Aşk 101' deki Osman karakterinin LGBT'li bir karakteri canlandırmasına sosyal medyada tepki yağdı.

RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ YAYINA GİRİYOR

Fragmanı yayınlanan ve ilk olarak 8 bölüm yayınlanacak olan dizide Osman karakterinin LGBT biri olması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken dikkat çeken bir özellik de dizinin yayın tarihi oldu. Rezil dizi 24 Nisan'da yani 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının ilk gününde yayınlanacak. Dizi de başrol isminin İslamiyet ve Türklük için sembol olan Osman olması ve Ramazan ayında yayına girmesi bu kadar tesadüfün bir araya gelmesinin mümkün olmadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı skandal olaya tepki göstererek RTÜK'ü göreve çağırdı. Ayrıca kullanıcılara da üyeliklerini iptal etme çağrısı yaptılar.

NETFLİX'İN 'OSMAN' SAPLANTISI

Daha öncede Netflix'in tüm dünyada izlenen dizilerinden La Casa De Papel'in, 4. sezonunda yer alan Osman karakteri, izleyicinin karşısına işkenceci ve para düşkünü bir Türk olarak sunulmuştu.

İŞKENCECİ TÜRK

Cezayir'de yaşayan ve üst düzey işkence yapabilen Osman'ın, soygun ekibinde yer alan Rio'ya kendi mezarını kazdırıp 12 gün boyunca işkence yaptığı sahneler Türk izleyicilerin tepkisini çekti.

LGBT NEDİR?

LGBT, "lezbiyen", "gey", "biseksüel" ve "transgender" kelimelerinin baş harfleridir. 1900'lerden itibaren kullanılmaya başlanmıştır.