Neşet Ertaş’ın ölümünün 4. yılı..!!

Bozkırın tezenesi" olarak bilinen Neşet Ertaş, ölümünün 4. yılında Kırşehir'deki mezarı başında anılacak. Ertaş'ın fotoğraflarından oluşan resim sergisi açılacak

Bozkırın tezenesi" olarak bilinen bozlak ustası Neşet Ertaş için ölümünün 4. yılında Kırşehir'de anma programı ile birlikte bir dizi etkinlikler düzenlenecek.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mevlit programının ardından bozlak ustasının fotoğraflarından oluşan resim sergisinin açılacağını ifade eden Bahçeci, Kültür Merkezi'nde Neşet Ertaş ve yaşamının anlatılacağı konferans düzenleneceği bilgisini verdi.

Ertaş'ın çok büyük acılar yaşadığını ve garip olarak bu dünyadan ayrıldığını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Neşet Ertaş'ı, vefatının dördüncü sene-i devriyesinde rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Ertaş çocukluğundan itibaren çok büyük acılar, ayrılıklar, yeri doldurulmaz kayıplar ve tarifi mümkün olmayan yoksulluk yaşadı. Kendi de bunu dizelerinde ifade ediyordu. Garipti, garip yaşadı, bir garip olarak 4 yıl önce aramızdan ayrıldı. Hakk'a yürüdü. 'Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir de ölüm' diyordu. Hiç kuşkusuz, bizi sessiz bıraktı. Tesellimiz şu ki inşallah çocuk yaşta kaybettiği annesi Döne'ye, babası Muharrem Ertaş'a, nice sevdiğine, en önemlisi de aslına kavuştu."

Neşet Ertaş'ın bu topraklarda Anadolu'nun sesini duyuran çok önemli bir ozan olduğuna işaret eden Bahçeci, ustamızı yaşatabilmek, gelecek nesillere onun felsefesi ve düşüncesini aktarabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bahçeci, anma programı hakkında şu bilgileri verdi:

Bahçeci, “ustayı anmak için 26 Eylül 2016 Pazartesi günü Bağbaşı Mezarlığı'nda kabri ziyaret edilecek, Ahi Evran Veli Camii'nde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından Ahi Evran Külliyesi sergi salonunda Neşet Ertaş fotoğrafları sergisi açılacak. Kültür Merkezi Salonu'nda Neşet Ertaş ve yaşamının anlatılacağı bir konferans düzenlenecek. Büyük üstat için aynı gün Cacabey Meydanı'nda Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu bir konser verecek.” dedi.

Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de İzmir'de vefat etmiş, bir gün sonra Kırşehir'de toprağa verilmişti.