Malatya'nın Darende ilçesinde belediye, kurduğu Kent Tarihi Müzesi için afiş bastırarak, vatandaşlardan ellerindeki "tarihi eserleri" müzeye bağışlamasını istedi.

Darende Belediyesi, tarihi Cumhuriyet İlkokulu binasını Fırat Kalkınma Ajansından alınan hibe desteğiyle Kent Tarihi Müzesine dönüştürdü.

Müzede ilçenin tarihine ışık tutacak eserlere ihtiyaç duyan belediye, üzerinde "Siz de bu zincirin bir halkası olun. Elinde ata yadigarı bilgi, belge, eşya ve benzeri bulunan herkesi müzemize katkı yapmaya bekliyoruz." yazılı afiş bastırdı. Afişler halkın görebilmesi için ilçenin çeşitle bölgelerine asıldı.

Müze koordinatörü Bekir Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darende Belediyesinin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan kent müzesinin ilçenin yaşayan hafızası olması için uğraştıklarını söyledi.

İlçe merkezi ile 68 mahallede afişle vatandaşlardan müze için tarihi eser talep ettiklerini aktaran Sözen, şöyle devam etti:

"Çok büyük bir restorasyondan sonra şu an güzel bir kent müzesine kavuştuk. Burayı vatandaşlarımızın bağışladığı eserlerle değerli kılacağız. Bağışçının ismiyle sergileyeceğimiz eserler, ilçemizin gelişimine ve tanıtımına önemli bir katkı sunacak. Herkesin ortak değeri olacak müzenin açıldığı gün, o harika gururu vatandaşlarımızın da kendi eserleriyle yaşamasını istiyoruz."

- "Baba yadigarı saatimi müzeye bağışlayacağım"

Sözen, vatandaşların ellerindeki tarihi eşyaları belediyede oluşturulan "müze masasına" teslim edebileceğini sözlerine ekledi.

İlçede esnaflık yapan Adnan İlhan da iş yerine afiş asıldığında ilk başta şaşırdığını kaydetti.

Darende'nin geçmişinin çok eski olduğunu dile getiren İlhan, "Afişle müzeye malzeme toplandığını ilk defa duyduk. Tabii ki bu faydalı bir iş olmuş. Bu sayede insanların duyarlı davranıp müzeye destek olacaklarına inanıyorum. İlçemizin gelişmesi için önemli bir değer olacak müzenin, bu şekilde herkesten bir parça barındırması çok anlamlı olacaktır. Ben de baba yadigarı bir saatimi müzeye bağışlayacağım. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.