Perşembe sabahı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi.

Mustafa Koç için ilk tören Koç Holding'de gerçekleşti. Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç'un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği görüldü.

Koç Holding'de düzenlenen törende katılım oldukça yoğun oldu. Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne götürüldü.

Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenin ardından Mustafa Koç'un cenazesi son yolcuğuna uğurlanacağı camiye kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzları üzerinde getirildi.

Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tuttu.

Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı. Tabutun başında ise Mustafa Koç'un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu bir bayrak bulundu.

TABUTA OSMANLI SANCAĞI

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı.

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

"Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir."

Tabutun üzerinde küçük Fenerbahçe flamasının yer aldığı da görüldü.

SİYASİLER DE KATILDI

Mustafa Koç’un cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Törene siyasilerden ilk önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Kılıçdaroğlu ilerleyen dakikalarda peş peşe geldi.

FENERBAHÇE'DEN SİYAH UĞURLAMA

Fenerbahçe taraftarlarının bugün Darüşşafaka ile oynayacağı basketbol karşılaşmasına tamamen siyah kıyafetlerle gitme kararı aldığı belirtildi.

DEDESİYLE YAN YANA YATACAK

Koç'un cenazesi, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecek. Zincirlikuyu'da ise hazırlıklar sürüyor.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Mezarın bulunduğu paftaya çıkan yola buzlanmadan dolayı kaymayı önlemek için kauçuk halı serildi. Mezarlığın üzeri çadırla kapatıldı, çevresine mezarlığa gelecekler için çok sayıda ısıtıcı yerleştirildi.