BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin eylül ayında bağımsızlık referandumu yapma kararının bölgeyi gerdiğine dikkati çekerek, "O bölge sadece Barzani, Talabani bölgesi değildir. hiç kimse bir maceraya atılmamalıdır" dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin eylül ayında bağımsızlık referandumu yapma kararının bölgeyi gerdiğine dikkati çeken Destici, Türkiye'nin bu kararı kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

'O BÖLGE BARZANİ'NİN DEĞİL'

O bölgede yaşayan Türkmenlerin referandum kararına sessiz kalmayacaklarının net olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu: "O bölge sadece Barzani, Talabani bölgesi değildir. Özellikle 'Kürt bölgesi değildir.' demiyorum. O bölgede yaşayan, Türkmen ve Araplarla iyi ilişkilerden, Irak'ın devlet bütünlüğünden yana olan Kürt kardeşlerimiz vardır. Yine o bölgede Barzani, Talabani unsurları kadar nüfusa sahip olan Türkmen, Arap kardeşlerimiz vardır. Dolayısıyla hiç kimse bir maceraya atılmamalıdır."