Uruguay basınına verdiği röportajda Fernando Muslera, "Teknik Direktör Fatih Terim ve Başkan Yardımcısı Albayrak'ın testinin pozitif çıktı. Geçen hafta çarşamba günü hepimize test yaptılar. Abdurrahim Albayrak ile iki haftadan daha önce uzun süre önce görüşmüştük. Ancak, onunla görüşen sportif direktör ile sık sık konuşuyoruz. Bizim çeviri işlerimizi sürekli sportif direktör yapıyor." ifadelerini kullandı.

"İTALYA VAKA SAYISINI DÜŞÜRDÜ, BUNU KARANTİNAYA BORÇLULAR"

Türkiye'deki durumu da aktaran Muslera, "Her gün neredeyse 300 yeni vaka ortaya çıkıyor. İtalya, bugün ilk defa vaka sayısını düşürmeyi başardı. Bunu da karantinaya borçlular." dedi.

"FUTBOLCULARIN HEPSİNDE KORKU VARDI"

Maçları ertelemeyi nasıl başardıklarını aktaran Uruguaylı kaleci, "FIFPro ile birlikte hareket ederek maçları ertelebildik. Beşiktaş'a karşı derbi oynadık ama futbol oynayacak atmosfer yoktu. Çok güzel bir maç aslında ama seyirci yoktu, oyuncuların hepsinde korku vardı." şeklinde anlattı.

"KORONAVİRÜS SEMPTOMU GİBİ GELİYOR"

"Bu hastalığı ya eve taşıdıysam diye düşünüyorum bazen, aileme bakıyorum ve her şey bir anda travmatik oluyor. Yaza doğru gidiyoruz ve iklim değiştiği için biraz alerjim artıyor. Burnum sürekli kaşınıyor ve hapşırıyorum. Bu önceden de vardı ama şimdi koronavirüs semptomu gibi geliyor."

"TÜRKİYE'DE KALMAYA KARAR VERDİK"

Muslera, ülkesine dönmeyi düşünmediğini belirterek, "Kulübün tavsiyesi Türkiye'de kalmamız. Doktor bize seyahatlerin çok büyük problem çıkarabileceğini söyledi. Bu nedenle Türkiye'de kalmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

"İTALYA'DAN ARKADAŞLARIMLA KONUŞTUM"

Uruguaylı yıldız, "Türkiye'de insanların evde kalması için çok büyük kampanyalar yapılıyor. Ancak, resmi bir karar yok. İtalya'dan arkadaşlarımla konuştum ve kendilerinin koronavirüsü çok hafife aldıklarını anlattı. Bu nedenle şu an çok kötü günler yaşıyorlar. Biz de yetkililerin tüm tavsiyelerini ciddiye almalı ve salgını yaymamak için evimizde kalmalıyız." sözleriyle konuşmasını noktaladı.