Türkiye’de ilk olan nefesten kimlik analizi, boşanma öncesi arabuluculuk, evlilik öncesi eğitim, empatiye davet, öfke ile sinir ayrımı, moral ve motivasyon sağlama ve beyin resetleme gibi toplumsal meselelere duyarlılık içeren (kamu yararlı) projelere imza attı.

Konferansa siyasi danışman ve analiz uzmanı Taner Akkuş konuşmacı olarak katıldı. Akkuş programda, "Muhtarlar toplumumuzun dert ortağı ve güvenilir temel değerleridir. Hangimizin başına bir şey gelse veya, herhangi bir sorunu olsa gideceği en güvenli adreslerden biri mahalle muhtarlığıdır. Yardım alma, iş bulma, sosyal haklara başvuru ve aile içi sorunlarımıza destek alabilecek güvenli kapının adıdır muhtarlıklar. Her kapıları çalındığında büyük bir erdemlilik ile açarak her türlü sorunları dinledikten sonra doğru yönlendirmelerle problemlerin çözümünü sağlarlar. Onların da bunca yükün ve sorumluluğun içinde daha iyi hizmet verebilmeleri için morale ihtiyacı olması doğal bir haktır" dedi.

MUHTARLARIN ERDOĞAN'DAN BİR RİCASI VAR

İstiklal Mahallesi Muhtarı Servet Şimşek, önceki seçimlerde kurduğumuz sivil ekipler yardımı tarafından oy kullanılan kabinlere belli aralıklarla girerek bu eylemin önüne geçerek tedbir alıyorduk. Ama şimdi polis memurları seçim yasası nedeniyle haklı olarak sandıkların olduğu sınıfa girmemize izin vermiyor. Biz de dolayısıyla kötü amaçlı eksiltilen oy pusulalarımızın yerine yeni oy pusulamızı koyamıyoruz dedi.

Üsküdar Sultantepe Mahallesi Muhtarı Gönül Uzun, seçimler bizim adalet terazimizdir. Bizler de haklı olarak gerek kendi haklarımızı gerekse de hizmet yarışına girdiğimiz diğer aday arkadaşlarımızın da adaletli olmak insanlık görevi. Geçtiğimiz seçimlerde şahsıma ait oy pusulalarını haksız bir şekilde almışlardı. Dolayısı ile aynı durum ile karşılaşmamak için bu programı düzenledik. Katılım sağlayan tüm meslektaşlarım ve strateji uzmanımız Taner beye bu güzel program için çok teşekkür ederim dedi.

Ümraniye Atakent Mahallesi Muhtarı Zeki Bülbüloğlu da; seçimlerde pusulaların sandık başındaki görevlilerin tercih kaşesi ve zarf takdimi sırasında birlikte verilmesini önerdi. Oy pusulalarının kabin içinde olması şaibeye ve olası suç işlemeye kapı açtığını söyledi. Oy kabinine giren seçmen, muhtarını seçtikten sonra diğer muhtarlarının oy pusulasını hukuksuz ve haksız bir şekilde alarak, kabine gelen bir sonraki seçmenin tercihine oy kullanmasını engel olmaktadır. Bu yüzden geçtiğimiz yerel seçimlerde Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bu tip davranışlar neticesinde onlarca cinayet ve yaramalı vakalar oldu dedi.