Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, oyuncularının kardeşleri, evlatları, gelecekleri olduğunu, bu kez onlara, daha önce yapılanların tekrar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Usta, Trabzonspor dergisindeki yazısında, her kötü gidişte yapılan hamlelerin, bordo-mavili kulübü ne hale getirdiğine herkesin şahit olduğunu belirtti.

'Geçmişten ders çıkaracağız'

Bu hamlelerin ekonomik sorunları katlayarak derinleştirdiğini kaydeden Usta, "Geçmişte yaşananlardan alacağımız derslerle aynı hataları yapmamamız gerçeği önümüzde duruyor. Gerçeklerle yüzleşmek için en acil ve en önemli iş ekonomik dengeyi yakalamak olacak. Bu da zaman alacaktır. Kararlıyız ve her şeyin farkındayız" ifadelerini kullandı.

Usta, sorunların hepsinin bir plan çerçevesinde yola gireceğini fakat bu sezonun sıkıntılı geçeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kaybederken hepimiz kaybediyoruz. Bunu biliyoruz ancak oyuncularımızı değersizleştirerek kulübümüzü yeni çıkmazlara sokacağımızı da unutmayalım. Onlara sahip çıkarak futbol piyasasında en iyi konuma getirmek tek ve en önemli yol. Onlar bizim kardeşlerimiz, evlatlarımız, geleceğimiz. Bu kez oyuncularımıza daha önce yapılanları tekrar etmeyelim. Eminim onlar da ne gerekiyorsa yapacaklardır. Ara ara sorunlar olsa da feda ve veda yolculuğu için oyuncularımıza teşekkür ediyorum."

'Hedefe kitleneceğiz'

Geçiş dönemini hızlıca atlatıp takımı yeni bir ruha kavuşturduktan sonra 2016-2017 sezonunun yükselme dönemleri olacağını ifade eden Usta, "Yeni stadyum, iddialı bir takım ve zirve mücadelesi ile hedefe kilitlenerek yolumuza devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki doğru adımları sabırla atanlar, sistem oturana kadar zorluklarla yüzleşirler. Başarmak için başka yol yoktur" değerlendirmesinde bulundu.