Muharrem İnce'nin Konuşmasının Detaylari ;

"Evet şuan Yozgat'tayız. Görüyorsunuz iki metrenin üzerinde iki buçuk üç metreye yakın mısırların boyu. Demek ki yaparsan oluyor. "

Türkiye tarımın sorunlarını mutlaka çözmelidir.

Dünya ve Türkiye bir küresel kriz yaşıyor, bir pandemi yaşıyoruz. Pandemi'de en önemsediğimiz konu ne? Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi. Bağışıklık sistemi nasıl güçendirilecek ? Güvenli gıda ile güçlendirilecek. Güvenli gıda nerede..

Güvenli gıda bizim topraklarimizda!

"Dışarıdan aldığımız ürünler,tarımsal ürünler güvenli gıda değil, yani boşuna uğraşmayalım.Bu ülkede tarımı destekleyelim. Tarımı desteklemekle ilgili kanun olmasına rağmen gayri safi milli hasılanin %1 kadari tarımı desteklemeye ayrılır derken. Kanunun gereği olmasına rağmen %0.5 dolayında bir destek var. Eğer biz bu tarımda desteği sağlarsak bu ülkenin bereketli topraklarının zengin topraklarının zengin çocukları oluruz.

Az önce pancar tarlalarından geçtim. Bu ülkede şeker fabrikalarını kuranlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları çayın yanında kıtlama olsun keyif olsun diye kurmadılar o şeker fabrikalarını. Çocuklarımız ishal'den ölüyordu Cumhuriyetin ilk yıllarında onlara enerji versin diye o fabrikaları kurdular. Ama ne yazık ki şimdi onları peşkeş çektiler. İşte bu bereketli topraklarda tarımı desteklediğimiz zaman emin olun ki biz zengin toprakların zengin çocukları oluruz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/vekilince/status/1301895823459078144