Ula ilçesine bağlı Karabörtlen Mahallesi Akçay mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları akşam saatlerine kadar devam etti.

Yangına, 4 uçak, 11 helikopter, 51 arazöz, 9 dozer, 31 su tankeri ve 4 ilk müdahale aracıyla müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 300'ün üzerinde orman işçisi, Büyükşehir Belediye İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Rüzgar nedeniyle sürekli yön değiştiren ve dört farklı noktada etkili olan yangın, hava araçlarının yoğun müdahalesiyle söndürüldü.

Yangında bölgedeki 2 ahır, 2 bağ evi ve bir seranın da yandığı öğrenildi.

- 50 hektarlık alan zarar gördü

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ula ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangınının saat 20.00 itibarıyla kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Hava ve yer ekiplerinin sürekli yön değiştiren yangını söndürmek için saatlerce çaba gösterdiğini belirten Çelik, "Yangın, rüzgar nedeniyle sürekli yön değiştirdi, fakat ekiplerimiz etkin müdahalede bulunarak yangını kontrol altına almayı başardı." dedi.

Soğutma çalışmalarının kara ekipleri tarafından gece boyu süreceğini ifade eden Çelik, eğer gece bir olumsuzluk yaşanmazsa ekiplerin yarın öğle saatlerine kadar çalışmalarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Çelik, "Yangının çıkış sebebini Jandarma ekiplerimiz araştırıyor. İlk tespitlere göre, yaklaşık 50 hektar ormanlık alan zarar gördü." diye konuştu.

Vatandaşların, bugünlerde özellikle anız yakmamalarını isteyen Çelik, küçük bir kıvılcımın büyük bir orman yangınına neden olabileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA