Aşırı kilo çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri ve salatalar kilo vermede en baş yardımcı olarak yerini koruyor. Ne varki gerek lezzet bakınımından, gerekse doyuruculuk açısından, bu sağlıklı yemek biz her zaman mutlu edemeyebiliyor.Çoğu salataları hazırlamak ise bir hayli zaman alır.

Uzmanlar, mutfakta biraz zaman kazanmanıza lezzetli ve sağlıklı bir salata hazırlamak için yalnızca üç malzemeye ihtiyaç duyan bazı tarifleri öneriyor.

Ispanak, Kabak Çekirdeği ve Salatalık. Kabak çekirdeği metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sırasında daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Bu sağlıklı ve lezzetli tarif ıspanak ve salatalık ile birlikte kilo vermenize olağanüstü şekilde yardımcı olur. Salatınızı lezzetlendirmek içinse kırmızı soğan domates ve mevsimine göre kiraz eklemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca kırmızı lahana, dereotu, rezene ve rendelenmiş havuç, yine hem lezzetli hem sağlıklı hemde doyurucu olacaktır. Rezene tohumları metabolizmayıhızlandırı ve iştahınızı bastırmak için mucizevi bir özelliğe sahip.

Kuşkusuz salatanın lezzetini artırmak için sosun büyük bir önemi var, işte her mutfakta bulunabilen malzemelerden oluşan, lezzetli sağlıklı ve kilo verdiren bir salata sosu tarifi. Yapmanız gereken tek şey bu malzemelerden bir karışım yapmak ve salatanıza eklemek.

1 diş kıyılmış sarımsak ve karanfil

1/4 fincan elma sirkesi
2 çorba kaşığı taze limon suyu
1-2 çorba kaşığı bal
1/3 fincan sızma zeytinyağı
bir tutam biber ve tuz