Ürik asit karaciğerde üretiliyor. Kareciğer bazı durumlarda çok fazla ürik asit uretebiliyor. İğne benzeri kristaller ürik asit seviyeleri arttıkça oluşuyor ve bu kristaller eklemlerde zamanla birikip ve Gut hastalığına sebep vererek iltihaplanma oluşuyor.

Kirazın antioksidan yanı antienflamatuar özellikleği , özellikle ürik asit yapımında rol oynayan enzimin aktivitesini inhibe ettiği ve siyanidin diye bilinen bir bileşime sahip olduğu tespit edildi. Araştırmalar, her gün bir kilo taze kiraz yiyerek ürik asit seviyelerini düşürmenin mümkün olduğunu ortaya koydu.

Bir çalışma, 28 gün boyunca kiraz yiyen kişilerin vucudundaki iltihabın azaldığını hatta tamamen ortdan kalktığını ortaya koydu.

Bir başka çalışma da kiraz yemenin gut atak riskini azaltabileceğini gösterdi. Kiraz tüketen Gut hastalarının 2 günlük süre boyunca kiraz yemeyenlere kıyasla% 35 oranında gut atağı geçirme riski bulunuyor.

Kirazın besin değeri (kırmızı) ise şöyle 100g için:

Kalori - 50
Protein - 1g
Karbonhidrat - 12g
Yağ içeriği - 0.3g