Van'da ve Sivas'ta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri'nde bakım altında bulunan çocuklar, 15 Temuz şehitleri için başlatılan kampanyaya harçlıklarını vererek anlamlı bir bağış yaptı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için başlatılan kampanyaya Van'dan çok önemli bir katkı sunuldu. Van Çocuk Evleri'nde bakım altında bulunan minikler, harçlıklarını şehit ailelerine bağışladı. Çocukların gönüllü olarak topladığı 385 lirayı yetkililere teslim eden Çocuk Evleri Müdürü Nihat Işık, çocukların vatan sevgisi ve yardımlaşma duygularının gelişmesi açısından kampanyaya kalıtmalarının çok önemli olduğunu belirterek,"Çocuklar, günlerdir televizyonlarda izledikleri haberlerden etkilenerek harçlıklarını bir araya getirerek kampanyaya katıldılar. Bu olay karşısında çok duygulandım. Çocukların vatan sevgisi, konusunda duyarlı olmaları ve yardımlaşma duygularının gelişmesi açısından bunu çok önemsiyorum. İnşallah bu yardım örnek olur" dedi.

SİVAS'TAKİ KIZLAR DA HARÇLIKLARINI TOPLADI

Sivas Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralananlara ve şehit olan vatandaşların ailelerine yönelik başlatılan kampanyaya, cep harçlıklarıyla destek oldu.