Bu akşam saat 22.00'de Boğaziçi Köprüsü'nde, tüm STK'ların, siyasi partilerin gençlik kollarının ve genci yaşlısı kadını erkeği ile katılınacak bir buluşma düzenlenecek.

"Gençler, milletin evlatlarını anmak için darbenin başladığı yerde buluşuyor." sloganıyla başlatılan yürüyüş, Millet Parkı önünden saat 21.00'de başlayacak.

Avrupa ve Anadolu yakasından hareket edilerek köprünün ortasında buluşmayı hedefleyen yürüyüşe, şehitlerin aileleri de katılacak.

“YÜZYILIN EN ÖNEMLİ DİRENİŞİ”

15 Temmuz’un bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Başkanı Halit Bekiroğlu yürüyüşle ilgili şunları söyledi:

“Son yüz yılımızın en önemli direnişini, mukavemetini yaşadık. Biz bu mukavemetin aynı zamanda toplumsal bir mutabakata dönüşmesini arzu ediyoruz. Elbette yüzlerce kardeşimizi şehit eden insanların ağır şekilde cezalandırılmasını da arzu ediyoruz. Özellikle biz şehitlerimizi unutmamak ve onlara vefamızı göstermek için bu akşam saat 21.00’de Boğaziçi Köprüsü’ne doğru meşalelerle yürüyüş yapacağız. Şehitlerimizi orada dualarla Kur’ânlarla yad edeceğiz. Onların canları pahasına verdiği bu mücadeleyi canlı ve diri tutmak için inşallah tüm vatandaşlarımızla, STK’larımızla, imam hatip öğrencileri ve mezunları, hassaten gençlerimizle birlikte Boğaziçi Köprüsü’nde olacağız.”

Milli İrade Platformu öncülüğünde yapılacak yürüyüşe Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), ENSAR Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA), İlim Yayma Vakfı, KADEM gibi Türkiye’nin önde gelen birçok sivil toplum kuruluşu katılacak.


Program Akışı:
21:00 Başlangıç – Buluşma Yeri: Millet parkı
22:00 Boğaziçi Gişelere İntikal
22:15: Açılış
22:20 Kur’an-ı Kerim tilaveti
22:30 İstiklal Marşı
22:35 Film Gösterimi
22:50 Basın Açıklaması
23:00 Yoklama
23:10 Sela – Dua
23:30 Kapanış