Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, merkez Kayapınar ilçesindeki Mezopotamya İlkokulu Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Özer, 6 Eylül'de Türkiye'de 81 ilde, ilçelerde, köylerde ve beldelerde yüz yüze eğitimin haftada 5 gün ve 40 dakika olarak uygulamaya geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

'YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNE İKAME EDİLEBİLECEK BİR EĞİTİM YAKLAŞIMI OLMAZ'

Özer, "Uzaktan eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerine ikame edilebilecek bir eğitim yaklaşımı olmaz. Çünkü eğitim ortamları sadece öğrenmenin yapıldığı yerler değildir. Öğrencilerimizin psikososyal gelişimleri ile ilgili arkadaşları ile yarenlik etme, proje geliştirme, ortak çalışmaların yürütüldüğü, insanın gelişimi ile ilgili farklı boyutlarda destek imkanı sağlayan mekanlardır okullar. Özellikle sosyoekonomik yönden dezavantajlı öğrencilerimiz için okul bir eğitim merkezi olmanın çok ötesinde anlam taşımaktadır." diye konuştu.

"OKULLAR İLK AÇILAN VE EN SON KAPANAN YERLER OLMAK DURUMUNDADIR"

Sağlık Bakanlığı ile belirlenen, Sağlık Bilim Kurulu'nun da onaylamış olduğu kurallara harfiyen uyularak yüz yüze eğitime devam etme kararlığı içerisinde olduğunu dile getiren Özer, ''Okullar ilk kapanan, en son açılan yerler değildir. Okullar ilk açılan ve en son kapanan yerler olmak durumundadır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak müthiş bir genç nüfusa sahibiz. Eğer bu genç nüfusu bir fırsat penceresi olarak değerlendirebileceksek bunun için eğitimi kaliteli, eğitimi yüz yüze vermek zorundayız. Gelinen noktada da okul bazlı bir kapatma yaklaşımı sergilemedik'' dedi.

Öte yandan Özer vaka bazlı ve yakın temaslı duruma göre Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterler çerçevesinde 14 günlük yüz yüze eğitime ara verildiğini aktardı.