Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Gar açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı.

"BURADAN HER GÜN 150 BİN KİŞİ GELİP GEÇECEK"

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara YHT Gar açılış töreninde özetle şöyle konuştu:

"20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'ni açacağız. Burası sadece bir gar değil gece gündüz insanların buluştuğu bir mekan haline geldi. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 14 vilayetimize hızlı tren ağlarını dantel gibi dokuya dokuya geliyoruz. Bu millete hizmet etmek ibadettir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah 2018 yılında bunlara Bursa'yı, Konya'yı, İzmir'i de ekliyoruz. Avrasya Tüneli ile de açılışlara devam edeceğiz. İstanbul Marmaray'ı yaşadı. Dünyada Süveyş Kanalı ve Panama Kanalı'nı konuşurlar inşallah Kanal İstanbul'u da konuşacaklar.


Misak-ı Milli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Milli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misak-ı Milli'de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu.