MHP, Genel Başkan Bahçeli’ye yönelik ithamları ve hakaret ettiği iddiasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.


‘SİYASİ NEZAKET DEĞİLDİR’ İDDİASI

7 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen 27. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni esnasında İYİ Parti listelerinden seçilmiş bulunan bazı milletvekilleri, yemin görevini ifa etmeleri sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptü ve bu durum gündem oldu. İYİ PARTİ Genel Başkanı Akşener’in bu durumdan fazlasıyla rahatsızlık duyduğu ve de parti kurmaylarına “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir” ifadeleriyle tepki gösterdiği ve MHP liderinin elini öpenlerin partiyi terk etmesini istediği iddia edildi.

MHP yönetimi, Meral Akşener'in bu ifadeleriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, “Akşener, bu ifadeleriyle muhterem genel başkanımıza açık bir şekilde hakaret etmiş ve kendisi hakkında 2015 yılında ortaya atılan ‘kaseti var’ iddialarına atfen, genel başkanımızı ‘namusuna kadar laf etmekle’ itham etmiştir” ifadeleri yer aldı.