MHP'den yerel seçimde ittifak tartışması sürerken dikkat çekici bir adım geldi. Gazetecilerle bir araya gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını söyledi.

YEREL SEÇİM MESAJI

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da çıkarttığımız adayın kaç oy alacağı geçmişte belli. Kazanamayacağımız yerde bir aday çıkartıp 'Bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı? Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var.''

ANKARA VE İZMİR İÇİN TEMKİNLİ KONUŞTU

Ankara ve İzmir için ise temkinli konuşan MHP lideri ''İnceliyoruz'' dedi. MHP'nin yönettiği belediyelere yeniden talip olduğunu söyleyen Bahçeli, ''Bazı hizmetler yarıda kaldı'' diye konuştu.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

''AK PARTİ AYNI YERDE ADAY GÖSTERİRSE İTTİFAKIN RUHU ZEDELENMEZ''

''AK Parti aynı yerde aday gösterirse ittifakın ruhu zedelenmez. Onlar çıkarıyorsa biz de çıkartırız. 'Haydi gelin burada bir aday etrafında birleşelim' olabilir. Bunlar hep konuşulur. 'İlle de benim dediğim olacak' diyenleri de sırtımızda küfe yok ya taşıyacak durumda değiliz. Türkiye'yi düşünerek gerçekçi siyaset yapmaya çalışıyoruz.''

3 BÜYÜK ŞEHİR UYARISI

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 3 büyük şehirde başarısız olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılacağını dile getirdi.

GÜNEYDOĞU İÇİN AŞİRET GÖRÜŞÜ ÖNERİSİ

Doğu ve Güneydoğu için de aşiretlerin iradesi önemli uyarısı yapan Bahçeli, ''Adayın kim olduğunun dışında, Kürt kökenli Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK'yı siyasi boyutta da yok edebilecek bir birliktelik diyorum ben. Bu 30 ilde CHP, HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer, PKK yanlısı kişiler aday gösterilir sonuç alınırsa bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır'' diye konuştu.

''AF TEKLİFİNİ 24 EYLÜL'DE MECLİS'E SUNACAĞIZ''

Bahçeli, af teklifinin tamamlandığını 24 Eylül'de TBMM'ye sunulacağını da söyledi.

HİBE UÇAK TEPKİSİ: TÜRKİYE DEVLETİ, HEDİYE VE HİBE KABUL ETMEZ

MHP lideri, Katar'dan hibe uçak kabul edilmesine de şu sözlerle sert tepki gösterdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hediye, hibe kabul etmez, uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse, kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Ama 'Bana hibe edildi hediye edildi' bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum."

İŞ BANKASI AÇIKLAMASI: ATATÜRK'ÜN MİRASI TÜRK MİLLETİNE İADE EDİLMELİ

Bahçeli, CHP'nin İş Bankası hisseleri tartışmalarına ilişkin ise ''Değer kaybedildiği zaman o hisseleri sahiplenebilecek olan İş Bankası'nın ortaklarını da göz önüne alın. Ancak bunu İş Bankası Türkiye'nin her siyasi tartışmasında gündeme getirilen konu olarak görmeli ve çözüme kavuşturmalı. Çözüm nedir? CHP'nin Atatürk'ün mirası diye nitelendirilen yüzde 20,8'i Türk milletine iade etmesi lazım. Atatürk'ün gerçek varisi Türk milletidir, herhangi bir kurum veya kuruluş değildir. Bunu Türk milletine iade ettiğini beyan etsin mesele kalmaz'' değerlendirmesinde bulundu.

ÇAKICI'YA SAHTE RAPOR İDDİASI

Bahçeli, Alaattin Çakıcı’ya sahte rapor düzenledikleri iddia edilen doktorların tutuklanmasıyla ilgili de “Burada bir adaletsizlik var. Bunu bir örgüt haline dönüştürmek yanlış” dedi.

PKK VE FETÖ’NÜN ELİNDEN ÇIKARILMALI

Eğer bu 30 büyükşehirde, CHP - HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer ve adayların içerisinde PKK yanlısı veya PKK’lı kişiler de aday gösterilir, bundan da sonuç alınırsa, bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır. Üçüncü bir konu daha vardır: Türkiye, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında 101 büyükşehir il, ilçe, belde seçim çevresini kayyuma götürmek mecburiyetinde kalmıştır. Bu yerler yeniden PKK davranış modelleri ile karşı karşıya kalmamalıdır. CHP’nin HDP ile ilişki kurarak, Türkiye’yi bir yönetim şekline tekrar döndürmek istemeleri bazı sorunları beraberinde getirir. 94 tane PKK’lı. 8 tane de FETÖ’cü belediye yönetimi vardı. Bunların tekrar sonuç alması hali terörle olan mücadeleyi sıfırlar. Türkiye’nin toprak bütünlüğü tartışmaya açılır. Kayyum atanmış belediyeler mutlak suretle PKK ve FETÖ kontrolünden çıkarılmalıdır. CHP’nin, diğer siyasi partilerin tekrar kayyum öncesine dönüşebilecek bir yerel yönetim yapılanmasına müsaade etmemesi lazım.

ERDOĞAN TECRÜBESİNİ KONUŞTURACAKTIR

AK Partiden çok istekli yaklaşım gelmiyor

Doğru bir davranış. Ülkeyi yönetiyorlar. Hemen aceleyle, dolduruşla, dört lafla bir strateji ortaya koyarlarsa işleri var. Seçimi de dikkate alırsanız beş ay var. Recep Tayyip Erdoğan Bey’in böyle bir boşluğa düşeceğini zannetmiyorum. Çok daha dikkatli davranacak ve tecrübesini konuşturacaktır.

TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYOR

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4. devrim açıklaması...

Tehlikeli sularda yüzüyor. Dördüncü devrimden neyi kast ediyorsa bize açıklasın. Halk hareketinden de neye hevesleniyorlarsa bilmemiz lazım. Eğer Gezi gibi bir olayı kast ediyorlarsa o bir defa yüzlerine güldü ikinci defa güldürmez. Bu sevdadan vazgeçsinler. Daha geniş düşünüyorlarsa 15 Temmuz’u iyi anlasınlar 18 Temmuz iddiasından vazgeçsinler.

GİDENLERE 3K FORMÜLÜ

İYİ Parti’nin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Onlar 12 otobüsle seyahate çıktılar, nabız yokluyorlar. Zannederim bir karara varırlar. Onlar da memleket sever insanlardır. Bizim gördüğümüz tehlikeleri onlar da fark edecektir. Veya fark edecek insanlar var orada.

Milletvekilinin elini öpmesi...

Bazıları bize saygı gösterip geçmişte olduğu gibi elimizi öptüler. Derken onlar olağanüstü kongreye gittiler ve söz ettikleri kişiyi dışladılar. Ben bunu öğrenince o sabah, İstanbul milletvekillerimize ‘Lütfen Hayati Beyi arayın partimize gelsin’ dedim. Niye? Çünkü onun bir ailesi var. El öptü diye partiden dışlanan kişiye eşi, ‘Peki elini öptüğün kişi ne yapıyor?’ diye sorar. Elini öptüğü kişi onu partiye davet ediyor. Baş tacı yapıyor. Size bir siyasi etik örneği.

Bu örnekler artabilir mi?

İçlerinde bazı insanlar var. Bunlara 3K diyorum. Kırgın, küskün, kızgın. Bir şeye kızıyor, bir şeye küsüyor bir şeyden kırılıyor. Bu 3K’nın ikisini ortadan kaldırdın mı bir tanesi kırılsa da gelebilir. Küskün olsa da gelebilir.

KARARLI DURUŞ SONUCA ULAŞTIRDI

İdlib’deki gelişmeler...

Soçi’de yapılmış olan toplantıdaki mutabakat Türkiye için hayırlı olmuştur. Bu konuda Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu kararlı duruş bu sonuca ulaştırmıştır. Bundan memnuniyet duymak lazım. Böyle bir durumda Esad’la görüşürsen ne olacak? CHP bu aklından vazgeçmelidir. Esad’la Recep Tayyip Erdoğan Bey’in bir görüşmeye zorlamanın, dayatmanın kime ne faydası olacak. MHP’nin görüşü de budur. Esad’sız bir Suriye’dir. Sayın Cumhurbaşkanı görüşmeye kalkarsa tarihi hata yapar. İdlib konusunda Rusya ile uzlaşmaya varılması doğru bir karardır, Türkiye göçü önler.

Af tasarısı...

24’ünde tasarıyı Meclise sunuyoruz. Son rötuşları yapılıyor. Uzlaşmayla çıkması gerekiyor. Tasarıyı verdikten sonra kamuoyuna yansıyan metin üzerinde görüşmekte fayda var.

AVRUPA İMPARATORLUĞUNA YÖNELDİ

Galatasaray’ın galibiyeti...

İmparator Türkiye imparatorluğundan Avrupa imparatorluğuna doğru yönelmiş.

Beşiktaş’ın UEFA maçı...

Beşiktaş’ın yeni başkanını da tebrik ettim. Bize çok hücum ettiler ama artık bu yabancı oyuncu meselesi de tartışılır hale geldi. Bir takım sayacağım, eskiden tüm takımı sayıyorduk. Şimdi dilim dönmüyor (Gülüyor).