"Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını görmezden gelen, devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?"
"Türk vatandaşı olup da terörizmin kuryesi, terör örgütünün militan ve maşası olmuş kim varsa, bunları da derhal vatandaşlıktan çıkaralım, vatansızlıklarını cümle aleme deşifre edelim"
"MHP, AKP'nin anayasa değişikliği önerisine destek verecek, daha önceki sözünü harfiyen tutacak"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili, "Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını görmezden gelen, devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bölücü terörün, Türkiye'nin her değerini ve mirasını hedef aldığını bildirdi.

Ülkede 20 Temmuz'dan bu yana terör operasyonlarının devam ettiğini anlatan Bahçeli, bu operasyonlar sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Bahçeli, "Söyleyiniz bana, karşımızdaki tablo korkunç sayılmayacak mıdır? Lütfen itiraf ediniz, Türkiye bir felaket kuşağında, bir kan çukurunda, bir ölüm tünelinde değil midir? Bildiğimiz kadarıyla, Türkiye herhangi bir savaşa girmemiştir. Türk milleti egemen ve muhasım devletlerle silahlı çatışma halinde de değildir. Bu yaşananlar nedir peki? Nasıl yorumlanmalıdır? Bir avuç eşkıyanın komplosu deyip geçelim mi?" ifadesini kullandı.

"Bu olacak iş mi?"

Mardin, Şırnak, Diyarbakır ve Hakkari olmak üzere, birçok il ve ilçenin hainlere fiilen terk ve feda edildiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu olacak iş midir? Türk milleti buna layık mıdır? Bir plan ve kurgu dahilinde, Türkiye'nin Suriye'ye dönmesi, Iraklaşması, Lübnanlaşması, Balkanlaşması etap etap hayata geçirilmektedir. Küresel güçler, Türkiye'nin bölünmesi, etnik liflerine ayrılması, insan ve toprak temelli parçalanması amacıyla devrededir. PKK, sırtını dayadığı efendilerinden aldığı öldürme ve fitne yayma talimatını birer birer uygulamaktadır. Vatanımızda gözü olan alçaklar kuyruktadır. Türklüğü sindirmek, tarihten silmek isteyen mihraklar sıraya girmişlerdir. Hepsinin gayesi birdir, hepsinin varmak istediği nokta aynıdır. Türksüz millet, bağımlı ve tutsak devlet özlemi çekenler kıpır kıpırdır ancak Türk milleti bu kirli oyunu yutmaz, bu zalim ve kokmuş batıl aşı aziz Türk vatanında asla tutmaz."

Terörle mücadelede birlik ve beraberlik çağrısı yapan Bahçeli, tehdidin büyük olduğunu, düşmanın hiç olmadığı kadar diri ve hazırlıklı olduğunu vurguladı. Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu'da yaşananların arka planında yabancıların ve kapanmamış tarihi hesapların parmak izi olduğuna işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

"Gerek PKK, gerekse de siyasi görünümlü kuklası HDP, Türkiye'ye meydan okuyan, Türk milletinin istiklalini karartmaya çalışan şer ve şiddet cephesidir. 11. yüzyıla damga vurmuş büyük Türk düşünürü Balasagunlu Yusuf veciz bir şekilde bizleri uyarıyor ve diyor ki, 'Hıyanet nereye ayağını atsa kaçar ondan yararlı ne varsa. Hıyanet eden kişi nereye uzatsa elini, deniz bile olsa kurutur yeri.' Hem PKK, hem de HDP işte budur; bereketsizliğin, kahpeliğin, kalleşliğin, zehirli emellerin arkalı önlü yüzüdür."

"Ülkemizin mahvı için eylem ithal edecek kadar gözü dönmüş, terörist taziyelerine katılacak kadar ahlakı budanmış, vicdanı buharlaşmış sözde siyasi işbirlikçilerin dokunulmazlıklarını kaldırmak için daha neyi bekliyoruz?" diyen Bahçeli, "Yetmedi mi tahrikleri? Yetmedi mi ihanetleri? Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını görmezden gelen, devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?" ifadesini kullandı.

"MHP daha önceki sözünü harfiyen tutacak"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğini öngören kanun teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulduğuna işaret eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Ak koyun kara koyun ortaya çıkmalıdır. Hiç kimse hesap vermekten kaçmamalıdır. Bizim için asıl olan, teröre bulaşmış, teröristlere yardım ve yataklıktan suçlan somutlaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıkları öncelikle kaldırmaktır. MHP, AKP'nin anayasa değişikliği önerisine destek verecek, daha önceki sözünü harfiyen tutacaktır. Gelişmeler karşısında bazı tereddütlerin hasıl olduğunu da görüyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, HDP'nin malum nedenlere dayanan itirazlarının yanı sıra ana muhalefet partisi CHP'nin içinden bazı aykırı ve reddiyeci seslerin duyulduğuna da şahit oluyoruz. Şimdiden ayak sürüyenler belirginleşmiştir."

"Bunların başına taş mı düştü?"

Şimdiden sudan bahanelerle dokunulmazlıkların kaldırılmasına şerh düşenlerin, karşı çıkanların sesi gittikçe yükseldiğini aktardı.

Bahçeli, "HDP'nin bir eş başkanı özerklikle sonuç alınamayacağını birden bire hatırlamıştır. Bir diğer eş başkanı ise bu vatanı parçalatıp böldürmeyeceğiz havasındadır. Bunların başına taş mı düşmüştür? Yoksa korku dağları sarınca taktik dönüşler mi yapmışlardır? Özerklik, öz yönetim diye tutturanlar, PYD'ye sırtını yasladıklarını kurşun gibi söyleyenler vatan kavramını ağızlarına kolayca alınca günahlarından kurtulacaklarını mı sanmaktadır? Bu nasıl bir iş, nasıl bir ikiyüzlülüktür?" sorularını yöneltti.

Bahçeli, milli vicdanın, dokunulmazlıkların arkasına saklanan faillerin, özellikle terör işbirlikçilerinin adalete hesap vermesini istediğini ve bunu beklediğini belirtti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kimin hakkında ne iddia ediliyorsa Türk yargısı son ve kesin hükmünü vermelidir. MHP'nin tutumu berraktır, duruşumuz da meydandadır. Bilhassa AKP ve CHP'ye sesleniyorum, madem anamuhalefet lideri de AKP'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, madem irade açıktır, o halde gelin hiçbir mazerete sığınmaksızın dokunulmazlıkları tek kalemde kaldıralım. Türk milletinin taleplerine kulak verelim. Siyasi gözdağı veren şaşkınlara aldırış etmeyelim. Ucuz pazarlıklara, gizli kapaklı temaslara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım, fezlekeli bölücüleri, dosyaları tıka basa dolmuş işbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Haydi, hemen, durmaksızın, sonuna kadar giderek suçluların yakasına yapışalım. Hatta Türk vatandaşı olup da terörizmin kuryesi, terör örgütünün militan ve maşası olmuş kim varsa, bunları da derhal vatandaşlıktan çıkaralım, vatansızlıklarını cümle aleme deşifre edelim."