MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında FETÖ ile mücadele konusunda net mesajlar verdi. Bahçeli, "FETÖ tümden yok edilmeli, kaynağı kurutulmalıdır. Bunların gözünün yaşına bakmamak şarttır." dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin gündeminde FETÖ ile mücadele vardı. "Hainlerin kökü kazınmadan, haşhaşilerin inleri başlarına yıkılmadan aziz milletimiz huzur bulamayacaktır." diyen Bahçeli, zaman zaman aksayıp gevşese de bazen soru işaretleri artıp kuşkular fazlalaşsa da FETÖ’yle mücadelede Türk devletinin doğru bir çizgide olduğunu söyledi.

'KRİPTO DAMAR KESİLİP ATILMALI'

Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "Biz bu görüş ve tutumu umut verici, son derece de isabetli değerlendiriyoruz. 'İsterse babamın oğlu olsun' sözünden sonra artık bahane tükenmiştir. Kripto damarın kesilip atılmalıdır. Hükümete diyorum ki çaycıyı çorbacıyı bırakın, yılana çıyana bakın. Zahire değil zehre odaklanın. Zarfa değil mazrufa dikkat kesilin. Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi, onu bunu değil, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın.”

'ABD IRAK'A BİR DÖNÜP BAKSIN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasındaki gelişmeler değinen Bahçeli, ABD makamlarının sırasıyla alması gereken tedbirleri her seviyede ihmal ettiğini, bunun sonucunda güvenlik zaaflarının ortaya çıktığını belirten Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli, "Türk ile şiddeti aynı cümlede kullanmak bir kere ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı'nın ne haddi ne de harcıdır." diyen Bahçeli, "Şiddet görmek isteyen bu bakan kafasını çevirip Irak'a bakarsa, gözlerini dikip ülkesinin geçmişini okursa bizzat kendisi oluk oluk akan masum kanları, kaba güç furyasını net olarak görecektir." diye konuştu.